njami, neodoljivo

Em brza, em preukusna, a obožavaju je svi od 2 do 102 godine: Recept za najukusniju PLAZMA OBLANDU sa pavlakom

Kad poželite super brz kolač koji je toliko ukusan da ne možete da prestanete da ga jedete paravite ovu oblandu i uživaaajte

RECEPT ZA NAJUKUSNIJE OBLANDE SA PLAZMOM I PAVLAKOM foto: Shutterstock / djphotographics

Domaći kolači definitivno ne mogu da se porede ni sa jednim koji su paravljeni u industrijskoj proizvodnji. Mnogo je starinskih recepata za te čuvene oblande, od onih sa mlekom i šećerom, do čokoladnih, pa i voćnih, ali jedan i jedinstven je onaj sa plazmom.

 

Specifičan ukus keka u kombinaciji sa kremastom kiselom pavlakom daje spoj kojem je teško odoleti.

 

Ako i vi volite obladne koje se brzo spremaju onda će ove sigurno biti vaš favorit kada sledeći put budete želeli da napravite neku ukusnu slatku pikanteriju.

 

Potrebno je:

 

  • 1 pakovanje oblandi 
  • 250 g margarina
  • 2 čaše kisele pavlake
  • 2 čaše šećera
  • 300 g mlevenog keksa
U POLA FILA MOŽETE DODATI I ČOKOLADU I DOBITI DVOBOJNE OBLANDE foto: WR7/Shutterstock

Priprema:

 

U posudu staviti margarin i uključiti na tihoj vatri da se otopi, pa skloniti sa ringle i dodati pavlaku, potom šećer i sve lepo izmešati. Nakon toga sipati plazmu i sjediniti. Mešajte varjačom ili špatulom, tako da postane lepa, glatka smesa.

 

Potom filujte oblande, na kraju ih uvijete u čistu krpu i stavite nešto teško na nju. Najbolje je da stoji u frižideru nekolio sati kako bi oblanda lepo upila i ne bi bila tvrda. 

 

Ukoliko volite, možete fil podeliti na dva dela, pa u jedan dodati istopljenu čokoladu. Tako ćete dobiti dvobojne oblande. Prijatno.

 

Bonus video:

Da li biste probali slatko od slanine?