čoko + keks

Bez jaja, pečenja, rerne... NAJBRŽA čokoladna torta sprema se lako i preukusna je za svaku priliku

Ako volite čoko-keks kombinacije, ova torta će očarati sva vaša čula, ukućane i goste.

Čokoladna torta bez pečenja i jaja, gotova očas poslafoto: PRINTSCREEN/YT/ SPICE BITES

Ovaj recept za čokoladnu tortu s bogatim filom odlično će vam poslužiti, jer je vrlo brz i jednostavan za pripremu... A čokoholičare će sigurno oduševiti punim ukusom čokolade!

 

Čokoladna torta bez pečenja i sa kremastim filom mnogima je omiljena poslastica i odličan je izbor za domaćice kada nemaju vremena za pripremu deserta koji se peče, dugo pravi...

 

Još bolje je to što se fil sprema samo u jednoj šerpi, a čak vam ne treba ni mikser.

 

Korica torta se priprema od keksa (kao za čizkejk), tako da će ovo biti pravi izbor za one koji vole čoko-keks kombinacije.

 

 

Sastojci:

 

  • 200 g mlevenog keksa
  • 200 g čokolade
  • 700 ml mleka
  • 80 g putera
  • 60 g brašna
  • 30 g šećera
  • 7 g želatina
  • kašičica ekstrakta vanile

 

 

Priprema:

 

  1. Keks i otopljeni puter sjedinite u kompaktnu smesu, pa rasporedite kao koru u kalup (24 cm). Prethodno kalup obložite pek-papirom. Fino ga utapkajte, pa ostavite da se hladi u frižideru dok pripremate fil.
  2. Za fil: Pomešajte u šerpi brašno, šećer i želatin, a onda dodajte mleko, pa vanilu. Sve dobro mešajte i dodajte čokoladu koju ste izlomili na kocke.
  3. Zagrevajte na umerenoj vatri uz stalno mešanje dok se ne istopi sve i sjedini. Fil sipajte u kalup preko kore.
  4. Ostavite tri sata da se stegne u frižideru. Pospite rendanom čokoladom ili ukrasite po želji.

Bonus video

UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji