Ako volite jednostavne torte bez jaja, brašna i previše utrošenog vremena, ovo je recept za vas.
Čokoladne napolitanke jesu popularan slatkiš, ali one su fenomenalan dodatak i u tortama!
Napravite koru od napolitanki, dodajte fil, prelijte čokoladnom glazurom i dobićete zebrastu tortu savršenog preseka, koja oduševljava ukusom, pa je na Jutjubu prikupila već 17 miliona pregleda.
Recept za zebra tortu s napolitankama
Sastojci:
-
200g čokoladnih napolitanki
-
300g šećera u prahu
-
5 belanaca
-
100 g čokolade za kuvanje
-
80 g putera
-
20 g kakao praha
-
100 ml vode
-
10 g želatina
Priprema:
- Izdrobite napolitanke u jedinstvenu smesu, a zatim je prebacite u kalup (prečnika 18 cm), gde ćete je rasporediti kao koru.
- Belanca umutite, pa im dodajite polako prah-šećer i mutite penasto. Želatin rastopite po uputstvu s kesice, a onda ga dodajte u belanca.
- Polovimu smese prelijte preko napolitanki.
- U drugu polovinu sipajte kakao i mutite. Čokoladni fil prelijte preko belog.
- Lagano ih špatulom mešajte da bi se sjedinili u zebrastu šaru.
- Ostavite u frižider na pola sata.
- Na umereno zagrejanoj ringli otopite čokoladu za kuvanje i puter. Kada se malo prohladi, prelijte preko torte i poravnajte glazuru.
- Vratite u frižider na 30 do 45 minuta ili dok se sasvim ne ohladi.
Bonus video
Najbrža čokoladna torta
( Glossy, M.R. )