recept bez mane

Bela čokolada, višnje & užitak u svakom zalogaju: BELA ŠVARCVALD torta, kremasto savršenstvo bez pečenja

Ukoliko volite kremaste poslastice bez pečenja, beli "lažni" Švarcvald je idealni recept za vas.

Bela Švarcvald torta je savršeno ukusna i jednostavna za pripremufoto: Africa Studio/Shutterstock

Ako ste ljubitelji jednostavnih i kremastih poslastica, bez pečenja, a punog, savršenog ukusa, torta Beli Švarcvald je pravi izbor za svako vaše slavlje, goste, desert posle porodičnog ručka...

 

Klasična Švarcvald torta pravi se drugačije, a ovo je jedna od njenih malo pojednostavljenih, ali jednako ukusnih verzija bez pečenih kora.

 

Recept za ovu verziju torte pronašli smo na Jutjub kanalu Kuvajmo lako.

 

Bela Švarcvald torta

 

Sastojci:

 

Za koru:

 

  • 250 g mlevenog keksa
  • 50 g mlevenih lešnika, badema ili oraha
  • 2 kašike belog krema
  • 100 g maslaca ili margarina
  • 70 ml soka narandže

 

Za voćni fil:

 

  • 200 g višanja
  • 100 ml vode
  • 3-4 kašike šećera (po ukusu, koliko volite slatko)
  • 2 pune kašike gustina

 

Za beli fil:

 

  • 200 g krem sira
  • 3 kašike šećera u prahu (50g)
  • 1 vanilin šećer
  • 200 ml slatke pavlake
  • po potrebi kremfiks

 

Za glazuru:

 

  • 100 g bele čokolade za kuvanje
  • 50 ml slatke pavlake

 

 

Priprema:

 

  1. Za koru: Pomešajte keks i mlevene orahe (ili bademe ili lešnike), pa dodajte krem (beli deo) i istopljeni margarin. Dobro sjedinite, pa dodajte sok od pomorandže. Pleh prečnika 22 cm malo pospite sa mlevenim keksom, pa izručite smesu. Dobro utabajte da se sve poravna i slegne.
  2. Za voćni fil: Višnje i vodu sameljite u blenderu. Dodajte šećer i gustin, pa kuvajte do željene gustine. Prohladite 5 minuta, pa sipajte preko kore i poravnajte. Ostavite da se dobro ohladi.
  3. Za beli fil: Pomešajte krem sir, šećer u prahu i vanilin šećer. Dobro sjedinite. Umutite slatku pavlaku da dobijete čvrstu smesu. Na pola mućenja pavlaci dodajte smesu sa krem sirom i nastavite da mutite. Beli sloj premažite pažljivo preko voćnog.
  4. Za glazuru: Slatku pavlaku otopite sa čokoladom na pari. Prelijte kolač i ostavite da se stegne.

 

Bonus video

Recept kuvara Raše za Noazet