preukusno

Ako volite BRUSKETE njih ćete OBOŽAVATI: Najjednostavniji recept za RAŽNJIĆE OD HLEBA koje ćete praviti svaki dan

Idealno za doručak i večeru, ali i kao ukusan obrok ako uz njih dodate neko parče pršute, malo sira i čeri paradajz 

RECEPT ZA RAŽNJIĆE OD HLEBA foto: Shutterstock / GCapture

Italijanska kuhinja je bogata brojnim ukusnim specijalitetima, a osim pice, i špageta, brusketi su jedno od omiljenih jela u celom svetu. Osim što se brzo spremaju, brusketi se mogu napraviti u mnogo različitih varijanti.

 

Ipak, postoji jedan recept koji nije toliko običan, a koji je veoma ukusan. U pitanju su ražnjići od hleba, koji mogu rame uz rame da stanu pored busketa, a pri tom su i veoma dekorativni.

 

Ukoliko želite da probate ovaj novi specijalitet donosimo vam recept, a vi ga isprobajte i uživajte u ukusu koji će vam postati toliko omiljen da ćete ga praviti svakog dana. 

 

Sastojci:

 

  • 1 baget hleb
  • 2/3 šolje maslinovog ulja
  • 3-4 čena belog luka
  • 2-3 grančice peršuna
  • malo soli
  • malo mlevenog bibera

 

NAJUKUSNIJI BRUSKETI NA ŠTAPIĆIMA foto: Shutterstock / New Africa

Priprema:

 

Baget iseći na kriške i po tri "nanizati" na štapić za roštilj.

 

Maslinovo ulje sjediniti sa izgnječenim belim lukom, seckanim peršunom i ostalim začinima. Time premazati parčiće baget hleba.

 

Peći na umereno zagrejanom gril tiganju sa obe strane oko 2-3 minuta.

Služiti toplo uz povrće ili meso sa roštilja.

 

Bonus video:

Dejvid Bekam sprema pastirsku pitu