senka sebe

"Imam osećaj da samo prva 3 minuta zna ko sam": Bolna istina o tome kako danas izgleda život Brusa Vilisa

Dok glumac živi s demencijom, a njegovi bližnji strahuju koliko mu je vremena još ostalo, stalno se spekuliše o tome koliko je zapravo teško njegovo zdravstveno stanje

Brus Vilis navodno zaboravlja imena svojih najbližihfoto: London Entertainment / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Živa legenda Holivuda Brus Vilis (69) u sve težem je stanju otkako mu je utvrđena demencija, a često se pojavljuju detalji o njegovoj tužnoj svakodnevici.


Zvezda nekih od najvećih filmskih hitova u istoriji povukao se iz glume, a američki mediji nedavno su pisali da je u svakom trenutku uz njega neki član porodice.


Nakon što je Brus dobio dijagnozu, svi su se udružili da bi njegovo sećanje na porodicu ostalo netaknuto – kaže anonimni izvor. – Svi su tu sve vreme. Ovo iskustvo je još više zbližilo porodicu.

 

Brus Vilis sa porodicomfoto: @Demimoore/Instagram

Ovih dana ponovo se piše o intervjuu čuvenog režisera i producenta Glena Gordona Karona iz oktobra, koji je s tugom pričao o svojim poslednjim posetama Brusu Vilisu i otkrio detalje o njegovom stanju.

Imam osećaj da je samo prva tri minuta on zna ko sam – rekao je Karon za Page Six.


Nije u potpunosti verbalan; nekada je "halapljivo" čitao, što nije želeo da se zna, a sada više ne čita – primetio je prijatelj slavnog glumca.

 

Sve one jezičke veštine mu više nisu dostupne, a ipak – to je još uvek Brus. Kad ste s njim, znate da je to Brus, ali joie de vivre je nestao.

 

Brus Vilis jedan je od omiljenih holivudskih glumaca proteklih decenijafoto: EPA / GUILLAUME HORCAJUELO

Šta se dešava s Brusom Vilisom?


Podsetimo, glumcu je najpre utvrđena afazija, zdravstveno stanje koje utiče na kognitivne sposobnosti i govor, a potom je dobio i dijagnozu demencije.

 

Otkako smo na proleće 2022. godine objavili da je Brusu postavljena dijagnoza afazije, njegovo stanje je napredovalo i sada imamo određeniju dijagnozu: frontotemporalna demencija (poznata kao FTD, prim. nov) – stoji u izjavi za medije koju je porodica Brusa Vilisa objavila na sajtu Udruženja za frontotemporalnu degeneraciju.

 

– Nažalost, problemi s komunikacijom su samo jedan od simptoma bolesti s kojom se Brus suočava. Iako je bolno, olakšanje je to što je konačno uspostavljena jasna dijagnoza – navodi porodica legendarnog glumca.

 

Brus VIlis je dobio dijagnozu demencijefoto: Epa / WARREN TODA

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Brus Vilis napustio glumu zbog bolesti