Zimnica na mađarski način.
Ovaj period godine je rezervisan za pripremu zimnice, a recepata i ideja je dosta.
Ako hoćete da isprobate nešto novo, predlažemo vam da probate da spremite kisele tikvice ili ajvar iz rerne, ali ono što obavezno treba da isprobate jeste priprema paprika u tegli po receptu starih Mađarica.
Sastojci:
- 1 litar vinskog sirćeta
- so
- biber u zrnu
- 1 kilogram paprike
- beli luk
- peršun
Priprema:
Paprike oprati, osušiti i svaku preseći nožem.
Potom zagrejati ulje i pržiti paprike oko desetak minuta.
Paprike slagati u tegle u redove, a između svakog reda staviti iseckani peršun, očišćeni beli luk, lovorov list, so i biber po ukusu.
Kad se tegla napuni prelijte paprike uljem u kome su se pržile i ostavite jedan dan da odstoji.
Drugi dan paprike zaliti vinskim sirćetom i hermetički zatvoriti.
Paprike mogu odmah da se konzumiraju.
BONUS VIDEO
KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak (KURIR TV)