savršeno sla(s)ni

Sipajte ovo i KISELI KRASTAVCI će biti lepši od kupovnih: Imaće božanstven ukus, sačuvaće prirodnu boju i biti hrskavi

0

Za najukusnije kisele krastavčiće veoma je važno da pažljivo izmerite svaki od sastojaka, a jedan je ključan

kiseli krastavci su najboljeg ukusa ako je rasol pravilno pripremljen
kiseli krastavci su najboljeg ukusa ako je rasol pravilno pripremljenfoto: Przemyslaw Klos / Panthermedia / Profimedia

Stiže nam jesen, a s njom i priprema ukusne zimnice, nezaobilaznog dela jesenje i zimske trpeze, među kojom posebno mesto u svakom domu zauzimaju – kiseli krastavčići.


Ova zimska salata može se jesti uz glavno jelo i koristiti u pripremi mnogih specijaliteta i peciva, a ako dobijete hrskave i savršeno slane nije retkost jesti ih kao zdravu grickalicu.


Postoji mnogo jednostavnih recepata za pripremu kiselih krastavaca, koji se prenose s generacije na generaciju uprkos tome što danas možemo kupiti gotov proizvod jer ništa ne može da zameni domaću zimnicu.

 

Najvažniji deo pripreme kiselih krastavčića svakako je salamura, odnosno rasol, a ovo je najbolji način daje napravite.


Kako se pravi salamura, tj. rasol?

 

 

  • Najpre izmerite koliko vam je vode potrebno da se u potpunosti prekriju krastavci.
  • Stavite krastavčiće u teglu, pa sipajte vodu preko.
  • Potom vodu prespite u šerpu i dodajte so. Na jedan litar vode potrebno je sipati oko 50 grama soli.
  • Stavite tu mešavinu na ringlu dok proključa.
  • Sklonite sa strane da se ohladi.
  • Kada bude lepo ohlađeno, dodajte sok od crvene ribizle, oko 180 ml soka na jedan kilogram krastavaca.

 

BONUS VIDEO

Koliko je zimnica zapravo zdrava?

 

makonda-tracker