lako

Kako da PASTERIZUJETE TEGLE u rerni? Jednostavan korak koji će vam omogućiti da uživate u omiljenoj ZIMNICI cele zime

0

Na jedno morate da obratite pažnju.

Šta vi najčešće spremate kada je zimnica u pitanju?
Šta vi najčešće spremate kada je zimnica u pitanju?foto: Shutterestock/BalkansCat

Sada kada je vreme pripreme zimnice i svi gledaju koje će recepte isprobati i osigurati dovoljne količine omiljenih specijaliteta za zimu, veoma je bitno i da sve pripremljeno adekvatno odložite.

 

Kako biste to učinili, neophodno je da tegle sa zimnicom pasterizujete, a mi vam ovog puta donosimo savete kako da pasterizaciju uradite u rerni

 

Pre svega, neophodno je da tegle dobro operete i osušite.

 

Sušenje takođe možete u rerni da obavite tako što ćete uključiti rernu na 220 stepeni, a potom je isključiti.

Tegle ćete staviti u rernu, ali vrata rerne ćete ostaviti odškrinuta.

 

U tegle sipajte zimnicu, a onda "gotove" tegle stavite u pleh ili na rešetku u rerni s tim što treba da obratite pažnju da se tegle ne dodiruju.

 

Ako se odlučite za prvu varijantu i da tegle stavite u pleh, onda sipajte otprilike tri prsta vode. 

 

Nako što ste sve to uradili, uključite rernu na maksimalnu temperaturu.

 

Ako pasterizujete tegle sa voćem poput jagoda, malina i kajsija, onda je vreme za koje se pasterizuju tegle oko 70 minuta.

 

Nako tog vremena, isključite rernu, a tegle ostavite tu dok se potpuno ne ohlade.

 

Kod drugih vrsta zimnice, proces pasterizacije može da potraje i do 3 sata. 

 

Nakon pasterizacije, tegle sa zimnicom se čuvaju na suvom, hladnom i tamnom mestu. 

 

BONUS VIDEO

 

KOLIKO JE ZIMNICA ZAPRAVO ZDRAVA?! Ekspert na Kurir TV razbija mitove o zimskoj ishrani!

 

 

 

makonda-tracker