Na jedno morate da obratite pažnju.
Sada kada je vreme pripreme zimnice i svi gledaju koje će recepte isprobati i osigurati dovoljne količine omiljenih specijaliteta za zimu, veoma je bitno i da sve pripremljeno adekvatno odložite.
Kako biste to učinili, neophodno je da tegle sa zimnicom pasterizujete, a mi vam ovog puta donosimo savete kako da pasterizaciju uradite u rerni.
Pre svega, neophodno je da tegle dobro operete i osušite.
Sušenje takođe možete u rerni da obavite tako što ćete uključiti rernu na 220 stepeni, a potom je isključiti.
Tegle ćete staviti u rernu, ali vrata rerne ćete ostaviti odškrinuta.
U tegle sipajte zimnicu, a onda "gotove" tegle stavite u pleh ili na rešetku u rerni s tim što treba da obratite pažnju da se tegle ne dodiruju.
Ako se odlučite za prvu varijantu i da tegle stavite u pleh, onda sipajte otprilike tri prsta vode.
Nako što ste sve to uradili, uključite rernu na maksimalnu temperaturu.
Ako pasterizujete tegle sa voćem poput jagoda, malina i kajsija, onda je vreme za koje se pasterizuju tegle oko 70 minuta.
Nako tog vremena, isključite rernu, a tegle ostavite tu dok se potpuno ne ohlade.
Kod drugih vrsta zimnice, proces pasterizacije može da potraje i do 3 sata.
Nakon pasterizacije, tegle sa zimnicom se čuvaju na suvom, hladnom i tamnom mestu.
BONUS VIDEO
KOLIKO JE ZIMNICA ZAPRAVO ZDRAVA?! Ekspert na Kurir TV razbija mitove o zimskoj ishrani!