prste da poližete!

Kako napraviti NEZABORAVAN RUČAK za 2 minuta? Ovaj superslasni SATARAŠ IZ RERNE se maltene pravi sam (RECEPT)

Jelo po ukusu cele porodice, zasitno, izdašno i vrlo ukusno, ne mora da vas "veže" za šporet satima. Kvalitetan ručak možete pripremiti na brzinu, a onda vam ostaje samo da čekate da se ispeče i uživate u božanstvenom mirisu paprike

Sataraš može da se pravi i u rernifoto: Sergii Koval / Alamy / Alamy / Profimedia

Sataraš je jedno od omiljenih jela balkanske kuhinje, a iako ga svi prave jednako često, ime je dobilo iz mađarskog jezika (mađ. szataras).


Popularan je još i kao bećarac ili bećar-paprikaš, a obično se služi ili uz meso ili kao obrok uz krompir ili pirinač i jednako je obožavan i topao i hladan.


Obično se sataraš priprema brzo i jednostavno: sve ubacite u dublji tiganj i povremeno mešate, a malo je poznata brza varijanta pečenog sataraša.

 

Sastojci:

 

 

  • 4 mesnate paprike srednje veličine
  • 3 velika paradajza
  • 2 glavice crnog luka srednje veličine
  • 1 jaje
  • ulje po potrebi
  • so i biber po ukusu

 

Priprema

 

  1. Dobro operite paprike, pa ih očistite od semenki i isecite na kockice.
  2. Potom opredite paradajt, oljuštite ga i isecite na kockice.
  3. Potom luk dobro iseckajte sitno.
  4. Sve ubacite u posudu za pečenje, pa posolite i potom prelijte uljem.
  5. Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni, sve dok povrće ne upije svok, a povremeno promešajte.
  6. Pred kraj umutite jedno jaje i prelijte njime, pa sve posolite, a biber dodajte tek kad bude gotovo.

BONUS VIDEO

Vojvođanski kare kao predlog za ručak