Za samo sat vremena možete pripremiti ovu ukusnu namirnicu u kojoj ćete uživati čitave godine.
![foto: Profimedia](/data/images/2017/09/30/21/189007_profimedia0346449343_ff.jpg?ver=1635003540)
Oktobar je uveliko u toku, a pripremanje zimnice, ajvara, turšije, pinđura prava je zanimacija za sve domaćice koje na svojoj trpezi žele rapsodiju ukusa i mirisa.
Ukoliko ste ljubitelji crvene paprike onda će vam se recept za zimnicu od sataraša veoma dopasti, a za ovu đakoniju nije potrebno mnogo vremena.
Sastojci:
5 kg paprika
2 paradajza zelenog ili crvenog
5 glavica crnog luka
3 čena belog luka
5 svežih šargarepa
suncokretovo ulje
![ŽEna, Kuhinja, Tegla, Paprika, Zimnica](/data/images/2017/10/07/11/189941_profimedia0004917583_ff.jpg?ver=1635004314)
Priprema:
U veći lonac dodati pola litre ulja, kada se zagreje dodati luk, prodinstati ga, sipati iseckane sastojke i na laganoj vatri dinstati sat vremena.
Pripremiti nekoliko tegli sa poklopcem i vruć sataraš presuti u njih i po vrhu sipati malo ulja. Staviti u zagrejanu rernu dok ne provri i potom ih hermetički zatvoriti.
Uz ovakav način pripreme zimnica vam može trajati više od godinu dana.
Ovu salatu možete služiti uz sve vrste mesa, ribe kao i povrća.