Predstavljamo vam brzu ideju za ukusan doručak posle kog nijedan stomak nije prazan
Uštipci spadaju u omiljena rešenja za doručak ili večeru, posebno mališanima, a najbolje od svega je što je u pitanju pecivo koje se pravi brzo, lako i uz malo sastojaka.
Ukoliko odaberete ovaj recept, nećete morati čak ni da koristite kvasac i sačekate da testo nadođe, a oni će ipak biti izdašni i vazdušasti.
Ukoliko želite da ih filujete nečim slatkim, ne preterujte sa solju, a ako planirate da ih služite uz sir ili suhomesnato obavezno posolite po ukusu.
Sastojci:
- 1 celo jaje
- 14 kašika brašna (ravnih)
- 1 čaša jogurta
- ulje po potrebi
- 1/2 kesice praška za pecivo
- soli po ukusu
Priprema
- U jednoj činiji pomešajte suve sastojke: brašno, so i prašak za pecivo, pa dobro promešajte.
- Zatim odvojeno umutite jedno jaje i ubacite ga, pa sipajte jogurt i sve promešajte tako da nema grudvica.
- Nalijte ulje u manju šerpu, pa kad se ugreje, vadite kašikom testo i pržite s obeju strana. Kada vadite ređajte po posudi obloženoj papirnim ubrusom kako bi se ocedio višak masnoće.
- Služite uz jogurt, feta sir, paradajz...
BONUS VIDEO Lažne krofne
( Glossy )