srpska kuhinja

5 sastojaka, 5 minuta posla i bez čekanja da nadođu: Mekani UŠTIPCI s jogurtom koje ćete obožavati (RECEPT)

0

Predstavljamo vam brzu ideju za ukusan doručak posle kog nijedan stomak nije prazan

mekani domaći uštipci koji se mogu filovati kiselom pavlakom
mekani domaći uštipci koji se mogu filovati kiselom pavlakomfoto: MShev/Shutterstock

Uštipci spadaju u omiljena rešenja za doručak ili večeru, posebno mališanima, a najbolje od svega je što je u pitanju pecivo koje se pravi brzo, lako i uz malo sastojaka.


Ukoliko odaberete ovaj recept, nećete morati čak ni da koristite kvasac i sačekate da testo nadođe, a oni će ipak biti izdašni i vazdušasti.


Ukoliko želite da ih filujete nečim slatkim, ne preterujte sa solju, a ako planirate da ih služite uz sir ili suhomesnato obavezno posolite po ukusu.

 

 

Sastojci:

 

  • 1 celo jaje
  • 14 kašika brašna (ravnih)
  • 1 čaša jogurta
  • ulje po potrebi
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • soli po ukusu

 

Priprema

  1. U jednoj činiji pomešajte suve sastojke: brašno, so i prašak za pecivo, pa dobro promešajte.
  2. Zatim odvojeno umutite jedno jaje i ubacite ga, pa sipajte jogurt i sve promešajte tako da nema grudvica.
  3. Nalijte ulje u manju šerpu, pa kad se ugreje, vadite kašikom testo i pržite s obeju strana. Kada vadite ređajte po posudi obloženoj papirnim ubrusom kako bi se ocedio višak masnoće.
  4. Služite uz jogurt, feta sir, paradajz...

 

BONUS VIDEO Lažne krofne

 

makonda-tracker