njami

Kremasta poslastica koja se sprema za tili čas: Ukusna ČOKO MOKO TORTA koja uspeva svima iz prve (RECEPT)

Brza i ukusna torta koju ćete stalno spremati.

Jednostavna Čoko moko torta čiji se ukus ne zaboravlja.foto: Shutterstock/Billion Photos

Kada dođe lepo vreme i više sunčanih dana, uglavnom jedva čekamo da završimo sve obaveze i da ostatak dana provedemo u prirodi sa najbližim prijateljima i porodicom.

 

Zato se trudimo da vreme za pripremu hrane i omiljenih poslastica maksimalno skratimo, ali opet ne možemo da odolimo želji da se ponekad zasladimo i udovoljimo svojim čulima.

 

Zato smo vam za danas pripremili recept za Čoko moko tortu. U pitanju je kremasta i sočna torta koja se sprema za tili čas, a verujte nam još brže se i pojede.

 

Jednostavno se topi u ustima,  a uspeva apsolutno svima, pa zato često vole da je pripremaju i početnice u kuhinji.

Sastojci:

 

  • 1 pakovanje kupovnih tamnih kora
  • 400 gr kisele pavlake
  • 200 gr šećera u prahu
  • 300 gr mlevenog keksa
  • 500 gr šlaga
  • 6 dl kisele vode
  • 7,5 dl čokoladnog mleka

 

Priprema:

 

Napravite fil tako što ćeete umutiti kiselu pavlaku i šećer, a potom dodati mleveni keks i dobro izmešati.

 

Potom umutite šlag sa kiselom vodom.

 

U kalup za tortu stavite jednu koru, pa zalijte sa 2,5 dl čokoladnog mleka, potom stavite fil sa plazmom, pa preko šlag.

 

Ponovite postupak dok ne utrošite materijal, a poslednji sloj treba da bude šlag.

 

Najbolje je da ostavite tortu u frižideru nekoliko sati pre nego što poslužite.