Jedna od najlepših torti na domaćoj trpezi definitivno je puslica, a evo kako da je napravite da bude bez greške
Istinski ljubitelji slatkiša dobro znaju da su domaće torte najveći izazov za svaku domaćicu.
Jedna od najlepših domaćih torti svakako je puslica, a jedna iskusna domaćica podelila je sa nama recept koji defintivno zaslužuje da se nađe u vašoj svesci.
Za njenu pripremu je potrebno odvojiti malo više vremena, ali kada je probate vaša čula će vam biti zahvalna toliko da ćete je odmah ponovo praviti.
Potrebno je:
Za koru:
- 12 belanaca
- 500 g šećera
- 1 kašika sirćeta
Priprema:
Penasto umutiti 12 belanaca postepeno dodajući šećer i sirće. Dobro zagrejati rernu i staviti koru da se peče. Kad malo počne da raste smanjiti na 170 stepeni i sušiti koru skoro sat vremena.
Za fil:
- 1 l mleka
- 300 g šećera
- 12 žumanaca
- 5 kašika šećera
- 5 kašika gustina
- 1 puding od vanile
- 1 margarin
- 50 g šećera u prahu
- 150 g šlaga
Priprema:
U jednom litru mleka skuvati 300 g šećera (samo da provri). Posebno umutiti 12 žumanaca sa 5 kašika brašna, 5 kašika gustina, 1 puding od vanile sa malo mleka (oduzeti od 1 litra). Sve to sipati u mleko i skuvati krem. Kada se ohladi u ovo se doda jedan margarin umućen sa 50 g šećera u prahu. Posebno umutiti 150 g šlaga i dodati u ohlađen krem.
Sve ovo podeliti u dva dela. U jedan deo staviti 250 g mlevenih oraha.
Umutiti 150 g šlaga sa malo kisele vode. Po želji dodati malo prah šećera.
Filovati:
Kora, fil sa orasima, fil bez orasa, šlag