lako i brzo

Ne peče se i gotova je za 15 minuta: Recept za kremastu i sočnu PESAK TORTU koja uspeva svima

0

Lagani dezert koji obožavaju svi od 7 do 77 godina.

Pesak torta se lako sprema, a njen ukus se dugo pamti.
Pesak torta se lako sprema, a njen ukus se dugo pamti.foto: Shutterstock/Zerorale

Godinama unazad jedna od najpopularnijih torti jeste upravo pesak torta.

 

Sve domaćice je rado spremaju, jer ne oduzima mnogo vremena i boravak u kuhinji, lako se sprema i ne peče se, a ukus je fenomenalan i kremast.

 

Ako i vi tražite neku laganu poslasticu koju možete veoma brzo da napravite, onda ste na pravom mestu.

Sastojci:

 

  • 1.5 l mleka
  • 3 pudinga od vanile
  • 300 g šećera
  • 250 g putera
  • 3 vanilin šećera
  • 300 g kokosovog brašna
  • 300 g mlevenog keksa
  • 300 g mlevenih pečenih lešnika ili oraha
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • šlag

 

Priprema:

 

Pomešati šećer i mleko, pa kad provri zakuvati puding i dodati vanilin šećer i ostaviti da se ohladi.

 

U hladan puding dodati puter i dobro izmešati mikserom.

 

Onda podeliti na tri dela.

 

U prvi staviti keks i rastopljenu čokoladu, u drugi kokosovo brašno, a u treći mlevene orahe ili lešnike.

 

Potom u kalup sipati deo sa mlevenim keksom, pa preko sa kokosom i na kraju treći deo fila sa orasima.

 

Kada se ohladi, ukrasiti šlagom i skinuti obruč sa kalupa.

 

 

makonda-tracker