Lagani dezert koji obožavaju svi od 7 do 77 godina.
Godinama unazad jedna od najpopularnijih torti jeste upravo pesak torta.
Sve domaćice je rado spremaju, jer ne oduzima mnogo vremena i boravak u kuhinji, lako se sprema i ne peče se, a ukus je fenomenalan i kremast.
Ako i vi tražite neku laganu poslasticu koju možete veoma brzo da napravite, onda ste na pravom mestu.
Sastojci:
- 1.5 l mleka
- 3 pudinga od vanile
- 300 g šećera
- 250 g putera
- 3 vanilin šećera
- 300 g kokosovog brašna
- 300 g mlevenog keksa
- 300 g mlevenih pečenih lešnika ili oraha
- 100 g čokolade za kuvanje
- šlag
Priprema:
Pomešati šećer i mleko, pa kad provri zakuvati puding i dodati vanilin šećer i ostaviti da se ohladi.
U hladan puding dodati puter i dobro izmešati mikserom.
Onda podeliti na tri dela.
U prvi staviti keks i rastopljenu čokoladu, u drugi kokosovo brašno, a u treći mlevene orahe ili lešnike.
Potom u kalup sipati deo sa mlevenim keksom, pa preko sa kokosom i na kraju treći deo fila sa orasima.
Kada se ohladi, ukrasiti šlagom i skinuti obruč sa kalupa.