kao oblačić

Čokoladni čizkejk za 20 minuta: Kremasta brza torta za koju vam ne trebaju rerna, jaja, mleko, brašno, želatin...

0


Želite da se zasladite na brzinu domaćom tortom od čokolade? Probajte superbrzi recept za slasni čizkejk koji se ne peče

Čokoladni čizkejk bez pečenja
Čokoladni čizkejk bez pečenjafoto: Olyina V/Shutterstock

Sir se koristio u pripremi poslastica od davnina, a najstariji recepti potiču još od starih Grka i Rimljana.


Uputstva za korišćenje sira za slatkiše menjali su se vekovima i rezultat je savršenstvo u kom današnji sladokusci imaju priliku da uživaju – čizkejk, jedna od omiljenih torti na svetu.


Danas vam predstavljamo recept za čokoladnu varijantu, i to najbržu moguću, sa korom od keksa.

 

Sastojci:


Za koru

  • 150 grama keksa
  • 100 grama maslaca
  • 2 kašike kakao praha

 

Za fil

  • pola kilograma maskarpone sira
  • 300 grama čokolade za kuvanje
  • 200 grama šećera u prahu
  • 250 ml slatke pavlake za šlag

 

Čokoladni čizkejk bez pečenja
Čokoladni čizkejk bez pečenjafoto: July Prokopiv, Shutterstock

Priprema


Za koru

  1. Sameljite keks ili uzmite već mleven i dobro ga pomešajte s maslacom i kakaoom, pa kad dobijete homogenu smesu, utisnite je u dno kalupa (prethodno obloženog papirom za pečenje).

Za fil

  1. Otopite čokoladu i ostavite da se hladi.
  2. Umutite slatku pavlaku, pa joj dodajte sir i šećer u prahu.
  3. Nakon što se čokolada prohladi, sipajte i u nju u tu smesu.
  4. Kada sve dobro promešate, time prelijte koru.
  5. Ostavite da odstoji u frižideru najmanje tri sata.

Za dekoraciju


Po ukusu možete napraviti glazuru od čokolade, posuti čokoladnim ili šarenim mrvicama, rendanom čokoladom, listićima badema...

 

 

makonda-tracker