"mračna, uvrnuta bajka"

S 11 godina je bila milionerka, a sad – PRODALA DOM DA PREŽIVI: Život slavne pevačice nije nalik bilo čemu što ste čuli

0

Pre svojih tinejdžerskih godina, pevačica je imala bogatstvo procenjeno na više od 25 miliona, a danas njen život nije ni sličan tome

Susret Šarlot Čerč s kraljicom Elizabetom II
Susret Šarlot Čerč s kraljicom Elizabetom IIfoto: FIONA HANSON / AFP / Profimedia

Nekadašnja muzička zvezda i slavni sopran Šarlot Čerč danas ima 38 godina i život joj nije ni nalik onome što je doživljavala kao dete, a njeno ime nije poznato kao tih dana.


Kao "čudo od deteta" i "anđeoski glas", kako su je zvali, Šarlot je prodala milione primeraka svojih albuma, pevala pred kraljicom Elizabetom II, papom Jovanom Pavlom II i predsednikom Amerike Bilom Klintonom i sa samo 11 godina imala bogatstvo procenjeno na više od 25 miliona funti. Međutim, 27 godina kasnije, ona nema ni milion.


Više nisam milionerka – rekla je Šarlot u intervjuu za magazin Closer.

Životna priča Šarlot Čerč


Šarlot je rođena kao Šarlot Marija Rid u Velsu, a nakon što su se njeni roditelji razišli i majka udala za Džejmsa Čerča, očuh ju je usvojio, pa je uzela njegovo prezime.

 

Šarlot Čerč tokom nastupa
Šarlot Čerč tokom nastupafoto: Charlotte Church, Youtube Printscreen

Sa samo 11 godina, doživela je ogroman uspeh preko noći – otpevala je preko telefona Pie Jesu, verziju iz "Rekvijema" Endrua Lojda Vebera, u jutarnjem programu This Morning 1997. godine.

 

Pozvana je nakon što je oduševila publiku u emisiji Big, Big Talent Show nešto ranije, a ostavila je takav utisak da ju je medijski magnat Rupert Murdok pozvao da izvede istu kompoziciju na njegovom venčanju s Vendi Deng, za šta joj je ponuđeno 100.000 dolara i reklama u medijima.

 


U prvim godinama je izvodila je klasičnu muziku, a svoj prvi album Voice of an Angel objavila je 1998. godine, potom Charlotte Church i album božićnih pesama Dream a Dream i svoj poslednji album klasične muzike Enchantment.


Od 2005. počela je da nastupa kao pop pevačica i izdala albume Tissues and Issues i Back to Scratch. Milioni, slava i uspeh pratili su je na svakom koraku, ali ona nije bila srećna.

Dok sam još zarađivala novac, rekla sam tati kad sam imala 14 godina da nisam sigurna u vezi sa šou-biznisom. "Ne uživam zaista", rekla sam, a on je odgovorio: "Samo se drži toga dok dobijamo ove prilike" – ispričala je sada Šarlot.

 


Došla sam u tinejdžerskim godinama, sa 16 ili 17, u fazu da kažem: "Ne znam mogu li da nastavim s ovim s****m" – priznala je.


Svom bogatstvu nije imala pristup do punoletstva, ali kada je to konačno mogla – nije štedela. Izjavila je da će kupiti grudnjak optočen rubinima vredan milion funti da proslavi što konačno može da koristi sopstveni novac. Trošila je neumereno, pa je tako zabeleženo da je samo na jedan put za Ibicu dala 10.000 funti, da je drugaricama plaćala sve, angažovala ličnog vozača...

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Randomiser (@randomfiend70s)


Dok je izlazila s velškom ragbi zvezdom Gevinom Hensonom, kupila je kuću u Kardifu vrednu 500.000 funti, sa samo 20 godina, i napravila sopstveni bar da bi mogli da se opijaju kod kuće. U to vreme zvali su ih "Poš i Bek ragbija", u jeku popularnosti Viktorije i Dejvida Bekama, kupili su jahtu... U međuvremenu su se rastali 2010. godine, nakon rođenja dece Rubi i Dekstera, a Gevinu je kupila vilu s pet spavaćih soba u komšiluku da bi bio blizu dece.

 


Vremenom se Šarlotin imetak osipao, a ona se udala za Džonatana Pauela i dobila ćerku Freju. Osobe bliske njoj kažu da su srećno zaljubljeni i da on dobro utiče na nju, kao i da se "smirila otkad ga je upoznala".

Kako je sada priznala, morala je da proda The Spinney, glamuroznu vilu u Velsu koju je kupila pre nekoliko godina i koju je renovirala dugo i s pažnjom, a za to je dobila oko milion funti.

 


– Bilo je veoma bajkovito, ali onda je to postala mračna, uvrnuta bajka – kaže Šarlot Čerč nakon odluke da proda svoj dom. – Kada se sada setim svega, put na kom sam trenutno je interesantan zbog toga kako razmišljam i gledam na sve što mi se dogodilo.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Šta nas čeka u novim filmovima o poznatima?

 

makonda-tracker