prezirala je vežbanje i šetnje

Do poslednjeg dana je jela ISTI DORUČAK i pila samo jedno piće: Jelovnik Džeki Kenedi sigurno će vas iznenaditi

0

Decenije su prolazile, bivša prva dama Amerike bila stalno pred očima javnosti i izgledala gotovo identično, a delom je to zbog jednoličnog i pažljivo planiranog načina ihrane

Džeki Kenedi oduvek je bila vrlo vitka, a interesantno je da joj je jelovnik propisao - dermatolog!
Džeki Kenedi oduvek je bila vrlo vitka, a interesantno je da joj je jelovnik propisao - dermatolog!foto: Phillip Harrington / Alamy / Alamy / Profimedia

Žaklina Kenedi Onazis, koju najviše ljudi pamti kao Džeki Kenedi, žena koja ni decenijama nakon svoje smrti ne može da izađe iz mode.


Nikada nije važila za najlepšu ženu sveta, ali je mlada postala nenadmašna modna ikona i s lakoćom osvajala sve muškarce koje je poželela, uključujući i najmoćnije na planeti.


I danas su mnogi komadi i motivi trend nakon što ih je prva ponela gospođa Kenedi, a ona je sve nosila s nonšalancijom, bez mnogo truda i izgledala samopouzdanije i otmenije nego vodeći modeli šezdesetih i sedamdesetih.

Deo njene tajne svakako je u vitkom izgledu, koji joj je omogućavao da nosi sve što želi i izgleda onako kako su tadašnje modne tendencije nalagale, a godinama nakon smrti Džeki Kenedi otkrivene su interesantne tajne njene ishrane.

 

Džeki Kenedi decenijama je izgledala manje-više isto
Džeki Kenedi decenijama je izgledala manje-više istofoto: Antonio Di Fillipo / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dok je Marija Kalas, njena suparnica u borbi za srce grčkog brodovlasnika i čuvenog bogataša Aristotela Onazisa, preuzela radikalne mere da bi održavala svoj izgled, Džeki nije bilo toliko teško da bude zadovoljna linijom jer nije volela slatkiše i zapravo se hranila manje-više zdravo.


Kako su pisali mediji, bivšoj prvoj dami Amerike lekar je predložio specifičnu ishranu, a u pitanju nije bio nutricionista ili dijetetičar, pa čak ni endokrinolog, već dermatolog dr Erno Laslo, kod kog je išla na konsultacije 1963. godine.

 

Jelovnik Džeki Kenedi


Ovako je izgledao jelovnik Džeki Kenedi koji je preporučio dr Laslo.

 

  • Doručak: 2 tvrdo kuvana jajeta, holivudski tost s medom, čaj, obrano mleko
  • Ručak: pečena govedina, sveži sir "ili nešto slično", obrano mleko
  • Večera: meso, salata potočarka "ili bilo koje povrće"

 

Džeki i Džon Kenedi pri susretu s krajicom Elizabetom II i princem Filipom
Džeki i Džon Kenedi pri susretu s krajicom Elizabetom II i princem Filipomfoto: Public Domain / mediadrumworld.c / Media Drum World / Profimedia

Lekar joj je dao savet i da jede ribu, bez obzira na to kako je pripremljena.


Navodno je tost s medom ili džemom bio omiljeni doručak Džeki Kenedi , i to je jela svakodnevno do svoje smrti, koliko je poznato, iako inače nije bila ljubiteljka slatkog ukusa, kolača i torti.


U beleškama iz ove posete dermatologu navodi se da ona, ako baš želi da se zasladi, pojede jabuku posle ručka. Takođe, istakla je da ne trenira jer joj je fizička aktivnost dosadna, pa čak i ako je u pitanu samo hodanje, ali je obećala svom lekaru da će izlaziti u šetnju po terenu za golf.

 

Džeki Kenedi navodno je imala jednoličan jelovnik
Džeki Kenedi navodno je imala jednoličan jelovnikfoto: g49 / Zuma Press / Profimedia

Što se tiče pića, nije poznato koliko se gospođa Kenedi bavila hidratacijom, a dr Laslo je u svojom beleškama zapisao da ona pije šampanjac.


To je otprilike jedino što ona pije – naveo je.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Da li je dijeta po krvnim grupama opasna?

 

makonda-tracker