tajna je u pepitu

Ljupka, romantična i deluje triput skuplje: Retro haljina Brižit Makron savršena za žene od 18 do 88 godina

0

Šik model A-kroja koji je originalno mini produžen je specijalno za prvu damu Francuske, koja ga je kombinovala nepogrešivo

Brižit Makron, francuska prva dama,  supruga političara i predsednika Francuske Rmanuela Makrona
Brižit Makron, francuska prva dama, supruga političara i predsednika Francuske Rmanuela Makronafoto: JP PARIENTE / Sipa Press / Profimedia

Prva dama Francuske Brižit Makron poznata je kao velika ljubiteljka kratkih sukanja i haljina, kojima se izdvaja među prvim damama, a uglavnom bira klasične krojeve i damske komade francuskih modnih kuća.


Ona je posebno odana brendu Louis Vuitton, a upravo je jedan LV komad ponela kada je sa suprugom Emanuelom Makronom, predsednikom Francuske, primila predsednika Demokratske Republike Kongo Feliksa Čisekedija i njegovu suprugu Deniz.


Francuski prvi par dočekao je goste u Jelisejskoj palati u Parizu, a gospođa Makron izgledala je veoma šik u elegantnoj haljini kakva se ne viđa svaki dan.

Njen izbor bila je midi-verzija kratkog modela iz ready-to-wear kolekcije kuće Louis Vuitton za aktuelnu sezonu, odnosno proleće i leto 2024.

1 / 5 Foto: Michael Baucher / Panoramic / Panoramic / Profimedia

Ukrašena krupnim pepito dezenom, koji se vezuje za luksuzan, skuplji izgled i visoki retro stil, ova kreacija ima zatvoren okovratnik, kratke rukave i ljupkog je A-kroja koji odiše romantikom.


Haljina je originalno mini, ali je za prvu damu produžena do kolena, a u potpunosti je izrađena od svile i u zemljanim tonovima.

 

Brižit Makron, prva dama Francuske, najčešće nosi Louis Vuitton
Brižit Makron, prva dama Francuske, najčešće nosi Louis Vuittonfoto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Prošivena je suptilno minijaturnim šljokicama, što daje dodatni dašak elegancije Brižit Makron. Cena haljine je već basnosnovna – 3.500 evra, a izgleda još skupocenije zahvaljujući predimenzioniranim pepitom motivima i decentnim sjajem šljokica.


Ona je naglasila struk jednostavnim kožnim kaišem, a svoje izdanje je dopunila crnim klasičnim salonkama i strukiranim kaputom s dvorednim kopčanjem.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Prijem srpske delegacije kod Makrona

 

makonda-tracker