TEŠKA PRIČA

''Ne želim da UMREM, nisam završila sa životom'': Glumica koju Srbija obožava imala je sve, a onda je počeo PAKAO

0

Na današnji dan glumica Šenon Doerti slavi 53. rođendan, a ove godine on je posebno značajan jer zvezda "Čari" vodi još jednu tešku borbu za život

Šenon danas puni 53 godine
Šenon danas puni 53 godinefoto: @MALIBUUSTARS YOUTUBE / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Šenon Doerti je američka glumica koju su mnogi upamtili po ulozi Brende iz kultne tinejdž serije ''Beverli Hils 90210'', kao i jednu od sestara veštica iz serije ''Čari''.

 

Rođena je u Memfisu, 12. aprila 1971. godine, gde će i otkriti strast prema kameri i filmskom platnu.

 

Kao dete je ušla u glumačke vode i da bi se ubrzo našla u ozbiljnim filmskim i serijskim ostvarenjima, kao što je ''Mala kuća u preriji'', međutim prva ozbiljna uloga je bila u seriji ''Heathers'' iz 1988. godine, a odmah potom i ''Beverli Hils'' čije snimanje je napustila 1994. iako je bila noseći ženski lik. 

 

U narednom periodu karijera joj se najpre sastojala od snimanja filmova, a još uvek se pamte njene smele fotografije za magazin ''Plejboj'', dok nije dobila novu šansu od Arona Spelinga da glumi Pru u ''Čarima''.

 

Glumila je Pru u seriji Čari
Glumila je Pru u seriji Čarifoto: IFTN / United Archives / Profimedia

Iako je dobila priznanje za svoj angažman u seriji ''Čari'', čak je i režirala nekoliko epizoda, rešila je da i ovaj projekat napusti u trećoj sezoni 2001. godine.

 

Postojala su razna polemisanja oko razloga zašto je to u radila, a kako mnogi navode, verovatno je reč o lošem odnosu sa koleginicom Alisom Milano za vreme snimanja, kao i van seta. 

Sa glumicom Dženi Grant se jednom prilikom toliko posvađala da je sve brzo eskaliralo u fizički obračun.

 

Zbog generalno loših odnosa za mnogim kolegama iz sveta filma, devedesetih godina prošlog veka je stekla reputaciju loše devojke, što je aminovao i časopis ''People''.

 

Nastavila je sa snimanjem filmova i serija koje nekim čudnim sticajem okolnosti nisu nailazile na uspeh, čak su mnogi bili i otkazivani, kao i njen rijaliti "Raskidanje sa Šenon Doerti", kojim je pokušala da vrati staru slavu, nije opstao duže od godinu dana zbog loše gledanosti. 

Njen očigledno buran temperament se odrazio i na ljubavni život, te je prvi brak sa Dinom Džejem Faktorom okončan već posle nekoliko meseci uz optužbe za fizičko nasilje i zabranom prilaska.

 

Iste 1993. godine, od oktobra sreću okušava i sa Ešlijem Hamiltonom, sinom glumca Džordža Hamiltona, ali razvod potpisuju već u aprilu mesecu 1994. 

 

Kasnije je i vezu sa Rikom Salomonom krunisala brakom, ali takođe na samo par meseci, da bi 2011. ponovo stala na ludi kamen sa fotografom Kurtom Isvarijenkom da bi se i od njega ubrzo razvela.

 

Šenon je još 1999. otkrivena Kronova bolest
Šenon je još 1999. otkrivena Kronova bolestfoto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Šenon je svoj šarenoliki život imala sve do 2015. godine kada joj je otkriven rak dojke u 4. stadijumu koji se proširio i na limfne čvorove, a onda i na mozak, imala je nkoliko operacija, a borbu sa ovom bolešću vodi i dan danas.

 

Uprkos mučnoj borbi, Šenon nije odustala od borbe već je odlučila da govori o svom stanju otvorenije nego ikad pre.

 

Glumica, koja se ne eksponira previše u medijima, dala je nedavno intervju za People, u kom je pričala o svojoj teškoj borbi.

 

Ne želim da umrem – rekla je. – Nisam završila sa životom. Nisam završila s ljubavlju. Nisam završila sa stvaranjem. Nisam završila s nadom da ću stvari promeniti nabolje. Jednostavno nisam – nisam završila.

 

Šenon Doerti s mužem Kurtom
Šenon Doerti s mužem Kurtomfoto: @kurtiswarienko/Instagram

Njena otvorenost po pitanju njenog puta protiv raka bila je izvor inspiracije i utehe za mnoge. Prvi put dijagnostifikovana 2015. godine, hrabro se borila za remisiju do 2017, da bi se rak vratio u još gorem obliku.

 

Kasnije se otkrilo da se rak proširio i na mozak, a kasnije i na kosti, a njoj su pristigli brojni komentari utehe i podrške od ogromnog broja ljudi koji poštuju njen rad, ali i borbu sa opakom bolešću.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

 

makonda-tracker