njeni trikovi

Ona ima 79 godina i vulkan je samopouzdanja: 5 stvari koje Helen Miren radi drugačije, pa je i danas femme fatale

0

Koje su tajne lepote slavne holivudske glumice Helen Miren? One se ne tiču samo ishrane i vežbanja, iako oskarovka ima odlične savete i u ovoj oblasti.

Helen Miren na 81. dodeli Zlatnih globusa
Helen Miren na 81. dodeli Zlatnih globusafoto: EPA-EFE/ALLISON DINNER

Britanska glumica Helen Miren, jedna od onih koje su obeležile sedamdesete i osamdesete, pa i kasnije decenije, danas slavi 79. rođendan.


Glumica koju smo gledali u nekim od najvećih hitova proteklih decenija i koja je nagrađena Oskarom od početka karijere važila je za ženu pred kojom je teško ostati ravnodušan. Uz veliki glumački dar i posvećenost, njena lepota bila joj je veliki adut, a tako je ostalo i danas, kada je na izmaku osme decenije.


Helen spada u slavne glumice koje su odlučile da stare prirodno, a iz pored bora i sedih u kosi, ona je još uvek primer prelepe žene, na čemu ne može da zahvali samo genetici...

 

Božanstvena Helen Miren danas slavi 79. rođendan
Božanstvena Helen Miren danas slavi 79. rođendanfoto: EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Tajne lepote i samopouzdanja Helen Miren


Legendarna glumica u više navrata je pričala o tome kako se hrani, trenira i neguje kako bi sačuvala zdravlje i ostala zadovoljna svojim izgledom, a ovo su neki od njenih najvažnijih saveta koji se ne tiču smao hrane i vežbanja.

1. Čuvajte svoje telo


Ne postoji način ishrane koji odgovara svima, a Helen Miren voli da pristupi obroku kao prilici da učini nešto dobro za svoje telo.


Preuzmite kontrolu nad svojom ishranom i pronađite ono što čini da se osećate dobro – rekla je glumica za Vogue.


Kako je priznala, nije sve što jede hranljivo, ali je ipak umerena u tome.
– Ja sam prva kad se jedu riba i pomfrit, ali to šta unosite u telo utiče na to kako ćete videti sebe, pa počnite odatkle – savetuje glumica.

 

Helen Miren danas slavi 79. rođendan
Helen Miren danas slavi 79. rođendanfoto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

2. Pokrenite se


Oskarovka veruje da nije potrebno da "ostavimo sve pare" u teretani da bismo imali telo kojim smo zadovoljni. Ona praktikuje 12-minutni trening ženskih Vazduhoplovnih snaga Kanade. U pitanju je program popularan još od 60-ih, osmišljen da se radi bez bilo kakve opreme za teretanu.


To je režim vežbanja koji počinje umereno i lako, ali dok ga pratite može biti sve teži. NIkad nisam prešla na drugi nivo, to je lep mali sistem treninga – istakla je.


Glumica za sebe kaže da je "neverovatno lenja" i da će izbeći sve što može, kao i da je važno raditi nešto svaki dan kako bismo uspostavili kontrolu nad sobom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Helen Mirren (@helenmirren)


3. Iskoristite svaki trenutak


Helen Miren poznata je kao žena spremna da proba nove stvari, iskusi nova mesta i upozna nove ljude.


– Trebalo bi da budete otvoreni za mogućnosti. Razgovarajte s ljudima i budite što otvoreniji – objasnila je.


Veoma je dobra ideja pobremeno gledati na svet kao dete ili stranac i svedočiti o svom okruženju. Zamislite da ga vidite prvi put i pokušajte da doživite magiju u njemu – jer magija postoji svugde. Sve što treba je da se vidi svežim očima – smatra glumica.

4. Uvek budite spremni


Svi smo skloni odlaganju obaveza i obavljanju stvari u poslednji trenutak, a Helen Miren naglašava da joj priprema i planiranje unapred prilično pomažu. Na primer, obavezno veče ranije pripremi odeću koju će obući sutradan kako ujutro ne bi bila u panici jer je sklona kašnjenju.

 

Helen Miren danas slavi 79. rođendan
Helen Miren danas slavi 79. rođendanfoto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

5. Prihvatite nesigurnosti


Iako je nagrađivana glumica i seks simbol, Helen Miren i te kako ume da se bori protiv nesigurnosti, a kaže da je ključ sreće i samopouzdanja da se "ne osećate paralizovano sopstvenom nesigurnošću", odnosno da se ne opterećujete izvinjavanjem.


Godinama je, priznaje, imala osećaj da su joj "obrazi previše bucmasti", pa je izbegavala da se osmehne. Međutim, prevazišla je to i sada prepreka nema.


Otkrila sam da je, zapravo, lepo smejati se otvoreno i slobodno. Ne tanak mali osmeh, nego ogroman!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Transformacija holivudske zvezde Rebel Vilson

 

makonda-tracker