Ukoliko pripremite domaću pogaču na ovaj način, možete biti sigurni da u kuhinji imate vazdušasto i izdašno pecivo koje može da se jede danima
Pekare su na svakom koraku, ali ništa ne može da se uporedi s domaćim pecivom, za koje vam čak ne treba ni mnogo vremena ni mnogo sastojaka.
Umesto da idete po hleb, napravite ovu brzu pogaču, koju čak ne morate ni da mesite, a veoma je jednostavna za pripremu.
Najbolje od svega je što ostaje sveža danima, a odlično ide uz sir i ajvar.
Sastojci:
- oko 400 grama brašna
- 20 g kvasca
- 2 kašičice šećera
- 1 kašičica soli
- 100 ml vode
- 200 ml mleka
- 100 ml ulja
Priprema
- Izmrvite kvasac u malo mlake vode, pa dodajte šećer, malo ulja i mlako mleko i dobro razmutite.
- Potom dodajte brašno i so, pa dobro promešajte varjačom.
- Kad dobijete lepljivo testo, ostavite da odstoji pola sata.
- Dodajte ostatak ulja, pa ponovo promešajte.
- Uključite rernu na 200 stepeni.
- Prebacite testo u posudu za pečenje, podmazanu ili obloženu pek-papirom. Poravnajte testo dlanom i ostavite da se slegne oko 15 minuta.
- Preko dodajte prstohvat soli, pa pecite oko pola sata.
BONUS VIDEO
Hleb punjen sirom
( Glossy )