gotovo za tren oka

Ne mesi se, mekana je i ostaje sveža 3 dana: Ovaj recept za POGAČU mora da ima svaka kuća (RECEPT)

0

Ukoliko pripremite domaću pogaču na ovaj način, možete biti sigurni da u kuhinji imate vazdušasto i izdašno pecivo koje može da se jede danima

hleb-pogača koja se ne mesi
hleb-pogača koja se ne mesifoto: Yakov Oskanov/Shutterstock

Pekare su na svakom koraku, ali ništa ne može da se uporedi s domaćim pecivom, za koje vam čak ne treba ni mnogo vremena ni mnogo sastojaka.


Umesto da idete po hleb, napravite ovu brzu pogaču, koju čak ne morate ni da mesite, a veoma je jednostavna za pripremu.


Najbolje od svega je što ostaje sveža danima, a odlično ide uz sir i ajvar.

 

Sastojci:

 

  • oko 400 grama brašna
  • 20 g kvasca
  • 2 kašičice šećera
  • 1 kašičica soli
  • 100 ml vode
  • 200 ml mleka
  • 100 ml ulja

 

Priprema

  1. Izmrvite kvasac u malo mlake vode, pa dodajte šećer, malo ulja i mlako mleko i dobro razmutite.
  2. Potom dodajte brašno i so, pa dobro promešajte varjačom.
  3. Kad dobijete lepljivo testo, ostavite da odstoji pola sata.
  4. Dodajte ostatak ulja, pa ponovo promešajte.
  5. Uključite rernu na 200 stepeni.
  6. Prebacite testo u posudu za pečenje, podmazanu ili obloženu pek-papirom. Poravnajte testo dlanom i ostavite da se slegne oko 15 minuta.
  7. Preko dodajte prstohvat soli, pa pecite oko pola sata.

 

BONUS VIDEO

Hleb punjen sirom

 

makonda-tracker