Napravite savršenu večeru tako što ćete iskoristiti sve ostatke koje imate u frižideru.
Domaća punjena pogača već na samu pomisao izgleda kao nešto ukusno i zasitno, a kada je budete napravili, sigurno ćete uživati u svakom zalogaju.
Nije komplikovana, a ni skupa, možete da iskoristite sastojke koje već imate u frižideru, a osim što štedi novac, uštedeće vam i vreme. Važno je da znate da sve mere mogu biti po želji, sami određujete količinu.
Sastojci:
- 200 ml toplog mleka
- 25-30 g svežeg ili 7- 8 g suvog kvasca
- 1 kašika šećera
- 200 ml tople vode
- 8 kašika ulja
- jedno celo i jedno žumance
- 700 g mekog brašna + malo da se premesi
- 1 kašika soli
Nadev (može i po želji nešto drugo):
- 250 g sitnog sira
- 100 g pileće salame sa povrćem
- 50 g domaćeg sušenog mesa
- 60 g tvrdog sira
Priprema:
- Pomešajte toplo mleko, šećer i kvasac i ostavite da odstoji dok spremate ostalo. Potom dodajte vodu, ulje, jaje i žumance i sve to mešajte, pa dodajte brašno. Koristite varjaču sve dok ne dobijete testo.
- Kada postane lepljivo, nauljenim rukama ga oblikujte u loptu.
- Dok držite testo oko pola sata da odstoji, spremajte nadev. Posle toga ponovo premesite testo i podelite ga na dve lopte koje ćete razvući na prečnik oko 30cm. Prebacite u pleh pa prstima napravite kanal oko celog kruga, jedan neka bude bliže rubu, a drugi centru, pa ćete u to sipati nadev. Isto uradite sa obe pogače.
- Umutite žumance i kašiku mleka pa premažite testo oko nadeva.
- Rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite oko pola sata sve dok ne procenite da je pogača gotova.
( Glossy )