omiljena poslastica

Domaće krofne BEZ JAJA i KVASCA za 15 minuta: Od jedne mere dobićete 35 slatkih zalogaja koji se tope u ustima (RECEPT)

0

Recept za domaće krofne koje osvajaju na prvi pogled.

Sa čim najviše volite da jedete krofne?
Sa čim najviše volite da jedete krofne?foto: Shutterstock/sherlesi

Posle naporne radne nedelje, kada dođe vikend, mnogi od nas vole da sebi pruže oduška i da se zaslade omiljenim slatkišem.

 

Na listi poslastica koje se trudimo da ograničimo nalaze se sasvim sigurno i krofne, ali volimo povremeno da uživamo u njihovom ukusu.

 

Danas vam predstavljamo recept za domaće krofne koje su ukusnije od onih iz pekare i koje možete da napravite za samo 15 minuta


Sastojci:

 

  • 1 1/4 šolje brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1/4 kašičice soli
  • 1/2 šolje mlaćenice
  • 1/4 šolje šećera
  • 3 kašike otopljenog putera
  • 3-4 šolje ulja za prženje

 

Priprema


U srednjoj posudi pomešajte suve sastojke: brašno, šećer, prašak za pecivo i so.

 

Posebno umutite mlaćenicu i otopljeni puter.

 

Sipajte mešavinu mlaćenice i putera u činiju sa suvim sastojcima i mešajte dok se ne sjedini.

 

Kada uzimate testo, krofnice treba da čine 1/2 kašike. Od testa koje ste uzeli napravite lopticu,pa stavite da se prži.

 

Pržite ih u toplom ulju dok ne porumene, pa ih potom okrenite i ponovo pržite dok ne porumene i sa druge strane.

 

Stavite ih na ubrus da upiju masnoće,pa potom ih uvaljajte u 1/3 šolje šećera.

 

Od jedne mere ćete dobiti 35 slatkih zalogaja.

 

BONUS VIDEO

 

Lažne krofne

 

 

makonda-tracker