jako ukusno

Recept za domaći slani rolat: Toliko su slasni da ih zovu i KOLAČI sa AJVAROM, krem sirom i šunkom

0

Ovo je jedan od najpopularnijih recepata sa slane rolate. 

Slani rolat je ajvarom, šunkom i krem sirom je jedan od omiljenih u našim domaćinstvima
Slani rolat je ajvarom, šunkom i krem sirom je jedan od omiljenih u našim domaćinstvimafoto: Nina Jovic/Shutterstock

Ovo je recept za jedan od najomiljenijih slanih rolata u našim krajevima. Poseban šmek mu daje ajvar, kao mali pečat srpske kuhinje. 

 

 

SASTOJCI

 

Za koru 

 

jaja - 4 komada

brašno - 5 kašika

ulje - 2 kašike

voda - 2 kašike

ajvar - 3 kašike

kisela pavlaka - 1 kašika

so - pola male kašike 

prašak za pecivo - polovina kesice

 

Za fil 

 

krem sir - jedno pakovanje

kisela pavlaka - ostatak čaše iz koje ste uzeli kašiku za koru

šunka - 200 grama

peršun - nekoliko listova

kuvana jaja - 2 komada

kačkavalj - 100 grama

kiseli krastavčići - 100 grama

 

PRIPREMA

 

Kao prvi korak odvojite belanca zasebno, pa ih umutite u smesu poput čvrstog snega. U drugoj posudi umutite žumanca, a onda im nakon toga dodajte ulje, ajvar, pavlaku i vodu.

 

Kad se sve lepo izmeša dodajte i brašno sa praškom za pecivo. Sipajte postepeni i sve vreme mešajte.

 

Sad je momenat da posolite, a onda nastavite da mešate i pridodajte i smesu od belanaca. 

 

Nakon toga izlijte to u pleh obložen pek-papirom.


Zagrejte rernu na 180 stepeni. Ostavite da se peče sve dok ne dobije finu zlatnu nijansu.

 

Kad se to desi - uvijte u rolat u istom papiru na kom se kora pekla, a onda ostavite da se malo ohladi.


Izmešajte sir i pavlaku, a onda nakon toga kuvana jaja, šunku i krastavčiće, ali ih prethodno sve isecite na jako sitne komadiće. Možete i da izrendate.


Onda odmotajte koru i premažite je filom, da bi nakon toga preko nje stavili rendani kačkavaljem. 

 

Sada ponovo urolajte, ali bez papira, pa onda umotajte u providnu foliju i stavite u frižider da se lepo ohladi.

 

Bonus video: 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker