OČARAVAJUĆE

Rapsodija ukusa koja će vas oduševiti: Gulaš od mangulice sa sirom od magarećeg mleka (RECEPT)

1

Ukoliko nedeljom okupljate porodicu za trpezom, ovaj ručak će biti pravi izbor.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ljubitelji kuvanih jela, naročito oni koji preferiraju jače arome i crveno meso će ostati bez reči kada budu probali ovaj ukusni gulaš od mesa mangulica i specifičnim sirom od magarećeg mleka, koji se dodaje radi pojačane arome.

 

Iako vam na prvi pogled može delovati komplikovanije od onog na koji smo navikli, u pitanju su samo finese i odabir mesa. 

 

Meso od mangulice se smatra najpogodnijim za ishranu, sadrži 75 odsto manje štetnog holesterola nego obično svinjsko, a upola manje od junetine i piletine.

 

Sastojci:

 

kilogram domaćeg mesa od mangulice

 

2 kašike masti

 

500 ml vode

 

2 glavice crnog luka i 2 čena belog

 

200 ml domaćeg paradajz soka

 

lovorov list po želji

 

2 kašike aleve paprike

 

kalijumova so

 

biber

 

2 kašike sira od magarećeg mleka

 

sos, gust sos, gulaš, ručak, meso
foto: Shutterstock

Priprema: 

 

Meso iseckati na kocke, luk propržiti na masti, pa dodati spremljeno meso i malo vode. Dinstati do meso ne porumeni, dodati so, biber, pa naliti domaći sok od paradajza. Kuvati u dubokom tiganju ili šerpi na tihoj vatri, a potom dodati lovorov list, beli luk, alevu papriku. Biće vam potrebno sat vremena kuvanja, kako bi meso bili sočno, a pri kraju dodajete 2 kašike sira od magarećeg mleka, kako bi se sjedinilo za mesom i pustilo aromu. Ovom gulašu nije potrebno dodavati zapršku.

 

Sačekajte da se ohladi, a onda ga ukrasite svežom nanom, korijanderom ili bosiljkom. Gulaš možete služiti sa svežom salatom od kupusa, rotkvica ili sa testeninom.

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker