icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

oduševićete se

Jedan TAJNI SASTOJAK menja sve: Najbogatiji LETNJI GULAŠ je SUPERUKUSNI obrok koji će vas SATIMA držati sitima (RECEPT)

Podeli:

Zaboravite dosadne gulaše koji se prave isključivo od mesa!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Umesto da na proprženom crnom luku samo dinstate svinjsko meso sečeno na kockice, probajte ovako pripremljen gulaš — uz dodatak kisele jabuke!


Sastojci:

 

  • 700 grama svinjskog mesa
  • 1 glavica crnog luka srednje veličine
  • 2 veće šargarepe
  • 200 mililitara belog vina
  • šaka graška
  • šaka krompira sečenog na kockice
  • šaka rendane kisele jabuke
  • kašika mlevene paprike
  • ulje, so, suvi biljni začin, biber, peršun po potrebi

 

Priprema


Propržite svinjsko meso sečeno na kockice na ulju dok ne porumeni, pa izvadite iz tiganja. Potom ispržite sitno sečen crni luk, dodajte mu sitno seckane kolutove šargarepe, pa posle par minuta sipajte belo vino.


Nakon nekoliko minuta dinstanja, vratite meso u tiganja, pa dodajte jabuku i začine. Dodajte malo vode.


Nakon što provri, smanjite na tihu vatru i ostavite da se krčka sat vremena.
Zatim dodajte kockice krompira i grašak i ostavite da se krčka dok krompir ne bude potpuno mekan.
 

 

Inicijalizacija u toku...