Ovakav način pripreme svinjskog mesa obavezno morate da probate! Postoji mnogo načina za pripremu gulaša, a ovaj recept definitivno spada u najbolje
Sastojci:
- pola kilograma svinjskog mesa isečenog na kocke
- 2,5 decilitra tamnog piva
- pola litra bujona (povrćnog ili mesnog)
- ulje ili svinjska mast za prženje
- 2 glavice crnog luka
- 1 velika šargarepa
- pola kašičice ljute tucane paprike
- 1 kašika slatke mlevene paprike
- 2 kašike pirea od paradajz
- so, biber, peršun, lovorov list po ukusu
Priprema
Zagrejte ulje u loncu ili dubokom tiganju, pa kratko propržite meso na jakoj vatri, tek dok ne promeni boju. Zatim sipajte sitno naseckan crni luk i sve zajedno krčkajte dok ne omekša, pa dodajte i sitno seckanu šargarepu i koji minut kasnije ljutu i slatku papriku.
Nakon kraćeg krčanja, sipajte pivo, a potom i pire od paradajza. Sipajte bujona tek toliko da pokrije sve sastojke, smanjite na tihu vatru i ostavite da se krčka makar sat vremena. Dodajte lovor list.
Dok se krčka, povremeno mešajte i dodajte bujona po potrebi.
Pri kraju sipajte so, biber i peršun.
Servirajte uz testeninu, kuvani krompir ili pirinač.