lečenje celulita prirodnim putem

Odlične za kolagen, biće vam NAJBOLJI prijatelj pre leta: Namirnice koje uspešno TOPE CELULIT i čine kožu glatkom

1

Umesto podvrgavanja različitim anticelulit tretmanima, probajte, za početak, da promenite i ishranu i uvedete u svoj dnevni meni superzdrave namirnice

foto: puhhha/Shutterstock
foto: puhhha/Shutterstock

Celulit ili takozvana narandžina kora dobro je poznat neprijatelj mnoooogih žena na planeti. Ukoliko nikad niste morali da mučite muku s njim — smatrajte se pravom srećnicom! Velika većina, ipak, zna kako celulit izgleda na butinama ili stomaku ili zadnjici...

 

Celulit se javlja usled nepotpunog izlučivanja masnih naslaga i toksina, koji se u telu zadržavaju, te je sprečeno odvođenje otpadnih tečnosti iz tela. Naravno, na vama je kako ćete celulit prihvatiti i da li ga posmatrate kao estetsku manu koje želite da se rešite ili, uopšteno govoreći, nemate problema s njim.

 

 

Mada postoje brojne metode uklanjanja celulita, neke od njih su invanzivne, manje ili više efikasne, ali uvek je dobra ideja okrenuti se prirodnim rešenjima. Prirodno lečenje celulita je ujedno i najbolji način, a prvi korak ka rešavanju ovog problema je okretanje zdravim namirnicama, koje svakako treba da uvrstite u ishranu i zbog drugih efekata. Samo jedan od benefita je topljenje celulita i glatka koža, a u susret proleću (i letu koje će biti tu dok trepnemo), uvek je dobra ideja krenuti sa uvođenjem sledećih namirnica u svoju rutinu ishrane.

 

noge, strije, celulit, drugarice, prijateljstvo
foto: Shutterstock

Naravno, nije dovoljno samo konzumirati nekoliko dzravih namirnica i nastaviti s kasnim prejedanjem, rafinisanom, brzom hranom, već uvesti izbalansiranu i zdraviju ishranu u svoj životni režim.

 

  • Zeleni čaj

 

Konzumacija zelenog čaja može vam pomoći da ubrzate metabolizam i čak da izgubite suvišne kilograme! On je odličan saveznik za postizanje glatke kože, bez akni! Jedno istraživanje je pokazalo da antioksidanti nazvani katehini, kojih ima u zelenom čaju, pomažu pri smanjenju uništavanja kolagena. Da biste dobili maksimalne rezultate, natopite svoju vrećicu čaja pet minuta.

 

losos
foto: Shutterstock
  • Losos

 

Losos je prirodan izvor omega-3 masnih kiselina, koje su zdrave masti i imaju fenomenalan učinak za celokupno zdravlje organizma, ali i očuvanje stabilnosti ćelijskih membrana u telu. Masna riba je odlična kao deo ishrane, a pomaže u prevenciji čak i same pojave celulita!

 

 

  • Paprika

 

Paprike su bolji izvor vitamina C i od citrusa, a vitamin C je perfektan anticelulit saveznik svih nas, jer je i važan za formiranje kolagena. Uz konzumaciju vitamina C poboljšavamo elastičnost kože, proizvodnju kolagena, čineći kožu glatkom, čvrstom i bez celulita...

 

  • Bobičasto voće

 

Ono je bogato antioksidantima, poput vitamina C, a oni pročišćavaju naše telo od štetnih UV zraka i zagađenja, što sve uništava kolagen i doprinosi slabljenju vezivnog tkiva.

 

Brokoli
foto: Bukhta Yurii/Shutterstock

 

I brokoli je moćan izvor vitamina C, a unosom ovog superzdravog povrća podstičete proizvodnju kolagena. Uz to, brokoli je izvor indola, koji utiču na povećanje estrogena, što može imati pozitivan efekat za smanjenje i minimum celulita.

 

  • Kamilica

 

Hroničan stres povećava adrenalin i kortizol, koji su saveznici celulita, a neprijateji glatke kože! Kafu zamenite kamilicom, rešite se stresa, ali i celulita...

 

  • Jaja

 

Kako je kolagen veoma važan za naše telo, konzumacija proteina je vrlo važna za jačanje i elastičnost kože. Jaja su izvor aminokiselina kao što su prolin i lizin, koji su krucijalni za formiranje svih tipova kolagena.

 

 

makonda-tracker