BEZ SKUPIH KREMA I TRETMANA

KAKO SE REŠITI CELULITA? 5 jednostavnih i skoro besplatnih trikova

0

Dobro je poznato da gotovo da ne postoji žena koja u nekom periodu života nema celulit, ali to ne znači da ne postoje načini da ga se rešimo ili makar značajno ublažimo.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Više od 90 procenata žena suočava se sa slojevima masnih naslaga koje su nepravilno raspoređene u predelu zadnjice, butina i drugih delova tela, što ih čini vidljivim i ne pomaže nam da se osećamo potpuno samouvereno u kratkom šortsu ili suknji.

 

Ipak, iako je gotovo nemoguće osloboditi se celulita zauvek, postoje sitnice koje možemo da promenimo u svom životnom stilu i ublažimo ga.

 

 

Pijte više vode

 

Kada je ljudski organizam hidriran, koža je značajno zategnutija, pa su vezivna tkiva jača i samim tim celulit nije toliko vidljiv.

 

Pozdravite se sa šećerom

 

Ne moramo previše da objašnjavamo, zar ne? Slatkiši i gazirana pića su, sa celulitom ili bez njega, nešto što bi moralo svesti na minimum, a ako vam ova opštepoznata činjenica da nije dovoljna, imajte na umu i da šećer smanjuje količinu kolagena u telu, zbog čega je gotovo izvesno da je kod onih koji ga često konzumiraju vidljiviji.

 

foto: Shutterstock

 

Pojačajte unos citrusa

 

Iako celulit često nazivaju „pomorandžinom korom“, od ove moćne voćke ne treba bežati u borbi protiv njega. Štaviše, poželjno je da povećamo unos citrusa jer oni čine suprotno od šećera: podstiču proizvodnju kolagena i jačaju vezivna tkiva!

 

Prilikom tuširanja menjajte temperaturu vode

 

Dok se tuširate naizmenično koristite hlavnu i toplu vodu jer se zahvaljujući tom metodu skupljaju i šire krvni sudovi, odnosno podstiče cirkulacija. Idealno bi bilo da počnete s toplom vodom, tuširate se njom oko 30 sekundi do dva minuta, a potom pustite hladniju i ponovite ovaj proces pet puta.

 

Bavite se fizičkom aktivnošću

 

Jedan od najmanje popularnih saveta svakako je onaj da budemo aktivniji, ali ako niste ljubitelj teretana, trčanja i redovnog vežbanja, potrudite se makar da što više i što češće hodate — vaše noge će vam biti zahvalne!

 

 

makonda-tracker