da li biste mogli ovako da se hranite?

Osnova njene ishrane je povrće: Trodnevni jelovnik Jelene Karleuše obiluje vitaminima i zdravim namirnicama

1

Popularna pevačica svojevremeno je bila na strogoj dijeti, o čemu je pričala svojim fanovima na Instagramu, a domaći mediji su prošlog proleća preneli kako izgleda njen jelovnik za tri dana

foto: Instagram
foto: Instagram

Pevačica Jelena Karleuša poznata je po izuzetno vitkom stasu, kojim može da se pohvali još od početka karijere i zahvaljujući kom može da se oseća vrlo samopouzdano i opušteno u provokativnim kostimima koje nosi sceni.
Kako je i sama priznala, pre nekoliko godina je imala probleme s viškom kilograma.


Nikad deblja nisam bila! Evo sad ću javno da priznam, nemam problem s tim. Imam 75 kilograma ― izjavila je ona u emisiji "Ćirilica".


Međutim, ubrzo potom Jelena je bila ona stara ― možda čak i atraktivnija nego ikad i, što je najvažnije, osećala se zdravije. Ona je svesna toga da zdravlje počinje pravilnom ishranom.

 

Zdravlje apsolutno i samo na usta ulazi. Zdravi ste koliko se zdravo hranite. Uostalom, pogledajte se u ogledalo goli. Slika će vam jasno reći gde grešite ― istakla je ona jednom prilikom u razgovoru za Kurir. ― Nikada u životu nisam bila bolesna, a smatram da je za to zaslužna ishrana bez mesa, s minimumom životinjskih proteina u obliku jaja, ribe i mlečnih proizvoda. Hranim se velikom količinom voća na prvom mestu, a onda i povrća.

 

1 / 6 Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages


Pevačica je, inače, zagovornica veganstva i vegetarijanstva, a za Glossy je nedavno istakla da one ne nameće ćerkama šta treba jedu.


Atina je vegan, a Nika jede sve. Ja nisam neko ko deci nameće šta moraju, a šta ne moraju da jedu. One same jedu šta žele, tako da nisam od onih majki koje svoje frustracije iskaljuju na deci. Atina je sama odlučila, a Nika ide ka tome i zbog toga sam srećna. Naša trpeza je bogata voćem i povrćem. Obožavamo "zamenu za meso", koja ima identičan ukus kao meso, ali pravi se od proteina graška. Jedem mlečne proizvode, jaja, ribu, ali i to ću u budućnosti prestati. Kad je reč o novogodišnjoj trpezi, imaćemo goste koji nisu vegeterijanci, ali pravimo jela koja mogu da jedu svi. Obožavam posne sarmice od zelja, prebranac, turšije, podvarak bez mesa, mimoza salatu... ― objasnila nam je Jelena.

 

Jelena je, inače, vegetarijanka, što znači da ne konzumira meso, a zanimljivo je to da ona nezdravu hranu uglavnom ne konzumira jer za njom ni ne oseća potrebu.


Nikad ni kafu u životu nisam popila, pijem minimum tri litra vode dnevno. Slatkiše prezirem ― istakla je pevačica pre izvesnog vremena.


Karleuša je, inače, poznata i kao neko ko ne boravi rado u teretani, ali može da se pohvali ravnim i zategnutim stomakom, uskim strukom i izraženim stomačnim mišićima. Prošle godine je otkrila da je njen trik ― specijalni steznik.

 

1 / 7 Foto: M.M./ATAImages


Tajna je u stezniku koji nosim svaki dan, nekad i noću, često ispod garderobe... Redovnim nošenjem i "treniranjem" vašeg struka ovim steznikom topite masne naslage i drastično smanjujete obim struka, skupljate opuštene mišiće, smanjujete osećaj gladi, popravljate držanje kičme. Preporučujem svakoj ženi, pogotovo onima koje se goje u predelu stomaka, porodiljama i ženama koje treniraju ― otkrila je pevačica na Instagramu. ― Imala sam tri carska reza, da tri, rodila dvoje dece, operisala slepo crevo (prednji zid stomaka mi je veoma oslabljen), ne vežbam i ovaj steznik mi je puno pomogao.


Prošle godine je Story objavio Jelenin trodnevni jelovnik, koji će vas možda pomalo iznenaditi.

 

 

Jelena Karleuša
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Jelovnik Jelene Karleuše


Prvi dan

 

  • Doručak: Nemasni sir 400g, dve kriške integralnog hleba, salata
  • Užina: Dve jabuke
  • Ručak: Grašak s povrćem 400g, salata
  • Večera: Salata sa tikvicama

 

Drugi dan

 

  • Doručak: Ovsene pahuljice 4 kašike, voćni miks, čia semenke
  • Užina: 300g trešanja
  • Ručak: Zapečena boranija s povrćem, salata
  • Večera: Kiselo mleko 360ml, salata

 

Treći dan:

 

  • Doručak: Mafini sa tikvicama, salata
  • Užina: Vitaminska salata sa crvenim kupusom
  • Ručak: Šampinjoni sa povrćem
  • Večera: Potaž od povrća

 

 

makonda-tracker