Kuvar Pol Foster otkrio je šta stavlja u bolonjez, a šta mu daje kremastu strukturu. I izazvao je čuđenje na društvenim mrežama
Pasta sa sosom za bolonjeze je jedno omiljenih jela gotovo svima, jer je gotovo očas posla, a preukusno je i zasitno.
Međutim, skoro da svaka kuća ima neki svoj recept po kojem pravi savršeni bolonjez.
Nedavno je kuvar koji ima Mišelinovu zvezdu Pol Foster, koji često gostuje u emisiji BBC Saturday Kitchen izazvao polemiku na društvneim mrežama objavivši recept za ono što on naziva "autentičnim bolonjezom".
- Da li dodajete mleko u svoj bolonjez? Ako ne, zašto ne? - upitao je poznati kuvar.
- Ako želite najbolje rezultate, pratite moju metodu - dodao je.
Kako je on pokazao, prvo izdinsta sitno naseckan luk, celer i šargarepu na maslinovom ulju.
Potom doda timijan i beli luk i posebno prži mešano mleveno meso dok ne dobije zlatnu boju.
Onda dodajte crno vino, paradajz sok i temeljac. Sve kuva polako, na laganoj vatri, tri sata, dok umak ne postane gust i sjajan.
A onda u sve to stavlja čašu mleka, za šta kaže da to daje kremastu strukturu bez korišćenja pavlake za kuvanje i da menja potpuno ceo ukus na bolje.
Recept je postao viralan, ali i izazvao brojne osuđujuće komentare.
- Ja sam Italijanka i nikad nisam čula da iko koristi mleko - napisala je jedna korisnica.
Malobrojni među njima su rekli da dodaju uvek mleko i da zbog toga meso bude mekše.
- Nije bolonjez ako ne staviš mleko. Originalni recept ga uvek ima – svaki Italijan to zna - napisao je treći, piše Mirror.
BONUSJ VIDEO
Burger, čips i sos - jelo sa puno prostora za kreativnost u Komšiluku!





