sprema se 4 sata

Ljubitelji testenine obožavaće ovaj sočan sos za pastu: Kremaste bolonjeze sa tikvicama po receptu Megan Markl

0

Vojvotkinja od Saseksa ima neobičan trik za pripremu sosa za pastu.

Megan Markl otkrila je kako ona priprema svoju omiljenu pastu
Megan Markl otkrila je kako ona priprema svoju omiljenu pastufoto: Netflix / Ferrari / Profimedia

Vojvotkinja od Saseksa, Megan Markl, obožava italijansku kuhinju, a za pripremu paste ima neobičan trik.

 

Naime, ona je jednom prilikom podelila recept za jelo koje je nazvala bolonjeze od tikvicaa obuhvata pripremu sosa za pastu koji se lagano "krčka" čak 4 sata.

 

Na taj način se tikvice pretvaraju maltene u kašu koja je ukusna, zasitna, jednostavna i puterasta, a bez imalo putera. 

 

- Sos postaje toliko kremast da biste se zakleli da u njemu ima tona putera i ulja, ali to su samo tikvice, voda i malo bujona - istakla je Megan jednom prilikom.

Megan voli da sos za špagete bude što jednostavniji te je dodala samo nekoliko osnovnih sastojaka poput luka, malo parmezana i malo limunovog soka, ali možete dodati i drugo sveže povrće poput patlidžana ili paradajza.

 

Evo kako se pravi sos za pastu sa tikvicama, koju je Megan nazvala bolonjeze od tikvica.


Sastojci:

 

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 srednji beli luk, iseckan
  • 5 srednjih tikvica, sitno iseckanih
  • 1 kocka pilećeg bujona
  • 1/2 šolje vode
  • so
  • mleveni biber
  • 400 gr paste
  • 1 šolja sitno rendanog parmezana, plus još za serviranje
  • Sok od 1/2 limuna
  • Prstohvat mlevenih ljuspica crvene paprike
  • Sveži listovi bosiljka, za serviranje

 

Priprema:


U velikoj šerpi na srednjoj vatri zagrejte ulje. Dodajte luk i dinstajte dok ne omekša. Potom dodajte tikvice, kocku bujona i vodu i dodajte začine: so i biber.


Smanjite na nisku vatri i dinstajte dok tikvice ne krenu da se raspadaju i pretvore se u kašu, otprilike 4 do 5 sati.


Za to vreme, u drugoj šerpi skuvajte testeninu. Kada bude al dente spremna, procedite ih i dodajte u šerpu sa tikvicama.


Dodajte parmezan, sok od limuna i crvenu papriku u smesu sa testeninom i dobro promešajte da se sjedini.

 

Kada budete servirali, preko paste pospite bosiljak i još parmezana.

 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima

 

BONUS VIDEO

 

STRUČNJAK ZA GOVOR TELA IZANALIZIRAO MEGAN I HARIJA: On je delovao PRIRODNIJE, Megan kao da SKRIVA nešto (KURIR TELEVIZIJA)

 

makonda-tracker