prste da poližete

Vrhunski kuvari ih prave baš ovako: Tajni recept Gordona Remzija za najbolje špagete bolonjeze

0
Slavni kuvar otkrio je na koji način sprema jedno od njapopularijih jela na svetu. Evo kako pripremiti ukusni sos koji se topi u ustima.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 3 kašike ulja
  • 3 čena belog luka
  • 350 g mlevenog mesa
  • 3 paradajza
  • 200 ml paradajz sosa
  • origano
  • 2 kašike mleka
  • 100 ml crvenog vina

 

foto: Profimedia

 

Priprema

 

Remzi kaže da magija počinje onda kad se luk i šargarepa izrendaju pa na taj način dodatno puste slatkoću. Zatim im se doda meso i beli luk koji se posoli, pa se brzo meša kako bi se jednako ispržilo.

 

Dodajte malo paradajz sosa, malo crvenog vina i ubacite paradajz isečen na kocke. Pustite da se sve dobro skuva.

 

Zatim, za još bolji ukus, Ramzi predlaže da sosu dodate nekoliko kašika mleka. Vaš sos bolonjeze je spreman za špagete ili lazanje.

 

Pri posluženje ne zaboravite da dodate i rendan kačkavalj kao i koju zelenu maslinu.

makonda-tracker