Čuveni britanski kuvar ponosni je otac petoro dece i ponekad je morao da koristi sve svoje veštine i kulinarske trikove kako bi se njegovi mališani hranili zdravo
Džejmi Oliver (44) podelio je s pratiocima na Instagramu recept koji je nazvao „idealnim za kišni dan“. On je objasnio da je reč o ragu sosu koji može da se zamrzne i, po potrebi, iskoristi kad se porodici prijedu špagete, lazanje, čili ili kaneolni.
Oliver je dodao da se ovaj sos priprema veoma lako i da je ekonomičan i istakao da je to sjajan način da se „na prevaru“ u ishranu dece ubaci povrće.
U skladu s tim što je njegova porodica sedmočlana, ovo je obrok za sedam osoba.
Sastojci:
- 2 grančice ruzmarina
- 100 grama dimljene slanine
- kilogram mlevene govedine (može da se zameni s pola kilograma sočiva)
- kilogram mlevene svinjetine
- dva crna luka
- četiri šargarepe
- četiri grančice celera
- pire od paradajza
- četiri konzerve pelata
- oko litar vode, više po potrebi
Piprema
Iseckajte ruzmarin i slaninu, a onda i sve povrće.
Sipajte kašiku maslinovog ulja i stavite tiganj da se greje, potom spustite u njega rizmarin i slaninu. Dodajte govedinu (ili sočivo), zatim svinjetine i dobro promeštajte.
Mešajte desetak minuta, potom dodajte iseckano ovrće, a zatim mešajte još desetak minuta.
Dodajte dve supene kašike pirea od paradajza i pelata.
Sipajte vodu i ostavite da se krčka na nižoj temperaturi između jedan i dva sata.