Recept za cepkani ajvar
Jedna od omiljenih vrsta zimnica je svakako ajvar i gotovo da niko ne može da zamisli zimu bez njega.
Uz hleb, uz glavno jelo, kao dodatak mafini, ma ajvar se uz sve slaže.
Osim klasične pripreme ajvara koji je svakako najrasprostranjeniji, danas vam predstavljamo recept za cepkani ajvar
Sastojci:
- 7 kg paprike
- 1 kašika esencije
- 2 kašike šećera
- 400 ml ulja
- so po ukusu
Priprema:
Prvo ispecite paprike, pa ih onda oljuštite i očistite od semena, pa ih iscepkajte na delove.
Stavite u posudu u kojoj ćete pržiti ajvar, pa dodajte esenciju i šećer, pola od ukupne količine ulja i pržite ajvar sve vreme mešajući.
Kada ste već napola prženja dodajte i preostalu količinu ulja.
Cepkani ajvar je gotov kada je počeo da se sija i kada se odvaja od zidova posude.
Posolite po ukusu i stavite u staklene tegle.
BONUS VIDEO
Domaćica iz Subotice otkrila tajni sastojak za najukusniji ajvar! Niko ne bi pretpostavio šta je u pitanju, a upravo on daje posebnu aromu





