zimnica

Toliko dobra da nećete stati dok ne vidite dno tegle: Bakin recept za LOVAČKU SALATU (bolja od pinđura i ajvara zajedno)

0

Vreme je da se napune police u ostavi, a ova salata ima počasno mesto u mnogim domovima 

LOVAČKA SALATA PO NAJLEPŠEM BAKINOM RECEPTU
LOVAČKA SALATA PO NAJLEPŠEM BAKINOM RECEPTU foto: Shutterstock /Elena Hramova

Vreme raznovrsnog povrća tokom jesenjih dana daje nam mogućnost da pripremimo razne pikanterije u kojima ćemo uživati tokom čitave zime. Među brojnim receptima nalazi se i lovačka salata, neodoljiva i prekusna i puna vitamina.

 

Ukoliko ste je probali znate da joj nema ravne, a mnogima je bolja i od ajvara i pinđura zajedno.

 

Isprobajte bakin recept i uživajte u savršenoj salati sve do proleća.

Sastojci:

 

  • 1 l paradajz soka
  • 2 kg paprike
  • 500 g crnog luka
  • 500 g šargarepe
  • 100 g soli
  • 100 g šećera
  • 100 ml jabukovog sirćeta
  • 100 ml ulja
  • 6 čenova belog luka
  • 2 kašike sušenog peršunovog lista
  • lovorov list
NEODOLJIVA LOVAČKA SALATA ZA ZIMU
NEODOLJIVA LOVAČKA SALATA ZA ZIMUfoto: Tserliukevich Sviatlana/Shutterstock

Priprema:

 

Luk sameljite, pa u njega sipajte paradajz sok i kuvajte oko pola sata. Šargarepu i papriku isecite na kockice, a beli luk sameljite.

 

Nakon pola sata krčkanja paradajz soku dodati pripremljeno povrće i ceo lovorov list, kao i sirće, ulje, so i šećer.

 

Stavite da se kuva oko 2 sata na srednjoj temperaturi. Pazite da vam ne uvri previše vode, jer će se dok se ohladi još malo zgusnuti. 

 

Kada sklonite sa vatre, izvadite list lovora i dodajte peršunov list i konzervans, dobro promešajte i ostavite 10 minuta da odstoji.

 

Tegle zagrejte u rerni na 60 stepeni, pa onda dok su još tople u njih sipati malo po malo salatu. Preklopite celofanom, stavite gumicu pa poklopac i čuvajte na sobnoj temperaturi.

 

Bonus video:

Dubai čokolada ide u zaborav, stiže čokolada sa čvarcima

 

makonda-tracker