raj na nepcima

Čokoholičari, obratite pažnju! Božanstvena brza torta od gotovih kora koja se TOPI U USTIMA (RECEPT)

0

Ako vam se ne provode sati u kuhinji, a voleli biste da se zasladite nečim slojevitim i bogatog, punog ukusa, ova torta je pravi izbor za vas

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ovaj izuzetna tortica spaja ukus karamelačokolade, priprema se izuzetno jednostavno, a može da stoji nekoliko dana.

 

Sastojci:

 

 

  • 1 pakovanje gotovih kakao-kora
  • 1 kesica pudinga od karamele
  • 1 kesica pudinga od čokolade
  • 200 grama nekog mlevenog keksa
  • 200 grama čokolade za kuvanje
  • 1 litar mleka
  • jedno pakovanje stonog margarina
  • 6 kašika šećera
  • 2 kesice vanilin šećera


Za glazuru:


150 grama čokolade za kuvanje
4 kašike ulja


Priprema


Prokuvajte 700 mililitra mleka, a u preostalih 300 mililitara pomešajte prah-pudinge, šećer i vanilin šećer, razmutite, pa dodajte proključalom mleku. Nakon što se zgusne, sklonite s ringle i ostavite da se prohadi desetak minuta, uz povremeno mešanje kako se ne bi formirala korica.


Zatim smesi dodajte mleveni keks, margarin i čokoladu i dobro promešajte.
Ostavite ponovo da se hladi, pa posle 20-ak minuta filujte gotove kakao-kore za tortu.


Glazura


Stavite malo vode da ključa, pa izlomite čokoladu i prelijte uljem. Mešajte sve dok se ne istopi, pa njom prelijte tortu.

 

 

makonda-tracker