Ako vam se ne provode sati u kuhinji, a voleli biste da se zasladite nečim slojevitim i bogatog, punog ukusa, ova torta je pravi izbor za vas
Ovaj izuzetna tortica spaja ukus karamela i čokolade, priprema se izuzetno jednostavno, a može da stoji nekoliko dana.
Sastojci:
- 1 pakovanje gotovih kakao-kora
- 1 kesica pudinga od karamele
- 1 kesica pudinga od čokolade
- 200 grama nekog mlevenog keksa
- 200 grama čokolade za kuvanje
- 1 litar mleka
- jedno pakovanje stonog margarina
- 6 kašika šećera
- 2 kesice vanilin šećera
Za glazuru:
150 grama čokolade za kuvanje
4 kašike ulja
Priprema
Prokuvajte 700 mililitra mleka, a u preostalih 300 mililitara pomešajte prah-pudinge, šećer i vanilin šećer, razmutite, pa dodajte proključalom mleku. Nakon što se zgusne, sklonite s ringle i ostavite da se prohadi desetak minuta, uz povremeno mešanje kako se ne bi formirala korica.
Zatim smesi dodajte mleveni keks, margarin i čokoladu i dobro promešajte.
Ostavite ponovo da se hladi, pa posle 20-ak minuta filujte gotove kakao-kore za tortu.
Glazura
Stavite malo vode da ključa, pa izlomite čokoladu i prelijte uljem. Mešajte sve dok se ne istopi, pa njom prelijte tortu.