Recept za ovu tortu će vam svi tražiti.
Mnogi ne priznaju slatkiše ako ne sadrže čokoladu, a ako i vi spadate u tu grupu, onda je ovo slatkiš za vas.
Njegova priprema je veoma jednostavna, ne može da vam ne uspe, a ukus koji ćete dobiti je nešto što ćete dugo pamtiti.
Recept za ovaj čokoladni slatkiš će vam svi tražiti, sigurni smo.
Sastojci:
- 4 jaja
- 200 gr šećera
- 10 gr vanilinog šećera
- 50 ml ulja
- 190 gr brašna
- 25 gr kakaoa
- 10 gr praška za pecivo
Za fil:
- 80 gr pudinga sa ukusom vanile
- 50 gr kakaoa
- 200 gr šećera
- 1 litar mleka
- 150 gr otopljenog putera
- 300 ml slatke pavlake
Za glazuru:
200 gr tamne čokolade
100 gr otopljenog putera
Priprema:
U jednu činiju stavite jaja, pa dodajte šećer, vanilin šećer i umutite. Potom dodajte ulje,a onda i brašno, kakao i prašak za pecivo. Polako umešajte.
Dobijenu smesu izlijte u pleh veličine 24*24 cm i pecite na 180 stepeni 15 minuta.
Nakon toga, presecite kolač kao na snimku na pola i vratite u pleh jednu polovinu.
Potom u šerpi pomešajte puding, kakao, šećer i promešajte, pa dodajte mleko i kuvajte na tihoj vatri dok ne počne da ključa.
Prespite u činiju i preklopite je prijanjajućom folijom, pa stavite u frižider da se stegne 30 minuta.
Potom dodajte puter i umutite mikserom.
Umuitite slatku pavlaku, pa polako dodajte čokoladnom kremu i dobro izmešajte.
Sipajte smesu preko kolača i stavite drugu polovinu preko, a onda preko stavite i drugu polovinu fila i lepo razmažite.
Stavite u frižider na dva sata.
Otopite čokoladu i puter i posle premažite preko torte i ostavite da se ohladi 20 minuta u frižideru.
Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima
BONUS VIDEO
Mladenacka torta ulazi u dvoriste





