Jednostavna poslastica koja će sa stola nestati dok ste rekli "keks"
Jednostavni recepti ukusnih slatkiša su nam omiljeni. A kombinacija keksa i kremastog žutog fila svakako obećava čaroban ukus i milovanje čula.
Stoga vam danas predstavljamo recept za tortu sa piškotama koji ćete obožavati.
Ovaj slatkiš se lako pravi, a punoćom ukusa podseća i na "najkomplikovanije" torte sa pečenim koricama.
Sastojci:
- 300 gr piškota
- 1,3 l mleka
- 250 gr šećera
- 150 gr gustina
- 200ml mleka
- 5 jaja
- 250 krem sira
- 300 gr piškota
Priprema:
Poređajte piškote kao snimku na dno kalupa dimenzija 20*30 cm.
Potom napravite fil tako što ćete sipati 1,3l mleka u šerpu i šećer.
U posebnoj činiji pomešajte gustin sa 200 ml mleka i promešajte, pa dodajte u šerpu u kojoj su mleko i šećer. Mešajte.
Umutite jaja, pa dodajte u fil i kuvajte mešajući dok se ne zgusne.
Potom dodajte krem sir i dobro umešajte.
Premažite fil preko piškota, pa preko stavite još jedan sloj piškota. Ostavite tortu u frižideru na tri sata da se stegne.
Nakon toga možete da pospete šećer u prahu preko torte.
Kako se pravi kremasta torta sa piškotama, korak po korak?
BONUS VIDEO
UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI

