Za pripremu ovog slatkog namaza možete koristiti bilo koje voće
Ukoliko u kući imate voće koje je omekanilo i već preti da će se pokvariti ne bacajte ga. Oljuštite, breskve, kajsije, može i bobičasto voće poput malina i kupina, kruške i tome slično.
Svo voće dobro operite, oljuštite i iseckajte. Nije važno koju količinu voća imate, ali da ukupno bude barem 1 kg.
Nakon toga voće stavite u šerpu, stavite nekoliko komadića limuna i malo smeđeg šećera ( koliko želite slatko), pa stavite na šopret da prokuva. Kad prokuva neka vri 20 minuta, a onda sve prespite u blender i dobro izblendirajte.
Nakon toga prespite u teglu ili više njih u zavisnosti od toga koliko imate voća. Dobićete ukusan i zdrav džem koji se može držati u frižideru do dve nedelje budući da u njemu nema konzervansa.
Filujte njime palačinke, pravite ukusne kolače ili ga jedite za doručak uz integralni hleb i puter. Prijatno.
Bonus video:
Recept za sremačke salčiće




