Spoj mesa, pirinča i povrća za savršen ručak.
Đuveč je tradicionalno vojvođansko jelo koje možete da spremate sa ili bez mesa, kako više volite.
Ovaj lagan obrok se jednostavno priprema i predstavlja fantastičan letnji ručak.
Fenomenalan spoj povrća, pirinča i mesa obezbediće vašem telu sve potrebne nutrijente.
Sastojci:
- 400 gr mesa (svinjskog, pilećeg ili junećeg)
- 450 gr mešavine povrća za đuveč (ako sami pravite mešavinu, u nju idu šargarepa, paprika, grašak, paradajza i boranija)
- 2 šolje pirinča
- 2 glavice crnog luka
- aleva paprika
- so
- vegeta
- biber
Priprema:
Prodinstati crni luk, pa dodati meso iseckano na kockice. Kada meso omekša, dodajte i povrće i dinstajte dok ne omekša.
Dodajte začine alevu papriku, so, biber i vegetu po ukusu.
Zasebno prokuvajte pirinač, pa dodajte u đuveč.
Na kraju sve zajedno zapecite u rernu na 150 stepeni pola sata.
BONUS VIDEO
PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept





