Savršen spoj čokolade i kokosa čini da se uživa svim čulima
Ukoliko volite brzinske poslastice koje se prave od jednostavnih sastojaka koje verovatno već imate u svojoj kuhinji ova poslastica će sigurno pobrati sve vaše simpatije.
Osim jednostavne pripreme krasi je i brzina, pa vam neće trebati više od 20 minuta za ceo proces. Posle toga je ostavite da se ohladi i stegne glaura i kad je poslužite svi će biti oduševljeni.
Najjednostavnija torta od čokolade je pred vama, pa izvolite. Pripremite je svojim ukućanima i gledajte kako uživaju u svakom novom zalogaju.
Potrebno je:
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša mleka
- 1 čaša ulja
- 1 vanilin šećer
- 2 čaše šećera
- 2 čaše brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- pola šoljice kašika kakaa
- 2 čaše kisele pavlake
- 200 g šlaga
- 2 čaše šećera
- 2 čaše malina
- 200 g čokolade
Priprema:
Sve sastojke sjediniti i peću u manjem pouljenom plehu oko 20 minuta na 220 stepeni. Kada je smesa pečena presecite je na dva dela, po širini, tako da dobijete dve kore.
Umutite šlag, dodajte kiselu pavlaku i šećer i izmešajte. Podelite na dva dela. Čokoladu otopite na pari i takođe podelite na dva dela.
Na prvu namažite smesu sa šlagom, pa poređajte maline koje ste oprali ili ako su iz zamrzivača prvo ih odledite i ocedite da ne budu mnogo vodene. Preko stavite polovinu otopljene čokolade.
Stavite drugu koru, opet premažite belim delom, stavite maline i prelijte sa glazurom od čokolade.
Ostaviti tortu da se u frižideru dobro ohladi, a onda je isete i služite. Ova poslastica se veoma brzo pravi i sjajan je izbor posle svakog porodičnog ručka.
Bonus video:
Najjednostavniji a najukusniji recept za pripremu piletine