Za preukusan slatkiš vam je potrebno samo 6 sastojaka.
Tople krofne posute šećerom u prahu i sa džemom već na samu pomisao nas vode u detinjstvo.
Njihov ukus i miris bude zaista najlepše uspomene, ali budući da njihova priprema iziskuje prženje u dubokom ulju, kao i stajenje kraj šporeta, izbegavamo često da ih pravimo.
Postoje razne varijante pravljenaj krofni, poput onih iz rerne, ali mi vam danas predstavljamo recept za lažne krofne od lisnatog testa koje će biti gotove za samo pola sata.
Sastojci:
- 2 pakovanja lisnatog testa
- 1/2 pomorandže
- 3, 4 kašike šećera
- 250 ml mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2 kašike skroba
Priprema:
U posudi pomešajte rendanu koru od pomorandže, kao i njen sok, pa potom dodajte šećer i skrob i sipajte mleko.
Sve dobro promešajte, pa kuvajte dok se ne zgusne uz neprestano mešanje.
Sklonite sa ringle, pa dodajte vanilu i promešajte i ostavite da se ohladi.
Razvucite lisnato testo i premažite filom, a onda preklopite drugim pakovanjem lisnatom testa koje ste takođe razvukli.
Isecite trake jednake širine, pa ih umotajte po želji.
Ređajte na pleh obložen pek papirom.
Preostalim filom premažite lažne krofne i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta.
Pospite preko šećer u prahu i poslužite se.
BONUS VIDEO
DA LI ZNATE ŠTA SU POPECI? Specijalitet koji će svi ukućani voleti, RECEPT NIKADA LAKŠI: Porodica kuvanjem zaradila 10.000 dinara





