Čokoladna poslastica nije previše zahtevna za pripremu, a obećava punoću ukusa.
Spoj kremastog fila i čokoladne glazure, kao i sočnog biskvita jeste ono što ledene kocke čini mnogima omiljenim slatkišem.
One su idealna poslastica u svim godišnjim dobima i gotovo da svima uspevaju.
Postupak pripreme ledenih kocki nije komplikovan, ali iziskuje strpljenje.
Sastojci:
Za koru:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 2 kašike kakaa
- 4 kašike ulja
- 1 kašičica praška za pecivo
Za sirup za koru:
- 300ml vode
- 12 kašika šećera
Fil:
- 1l mleka
- 20 kašika šećera
- 18 kašika brašna
- 250g margarina
- 5 vanilin šećera ili aroma vanile
Glazura:
- 100g crne čokolade za kuvanje
- 3 kašike ulja
Priprema:
Umutite penasto jaja i šećer, a potom dodajte ulje, kakao, brašno i prašak za pecivo.
Kada dobijete homogenu masu, stavite u pleh i pecite u rerni na 180 stepeni oko pola sata.
Nakon toga ostavite koru da se ohladi, a napravite sirup tako što ćete skuvati 300 ml vode i šećer, pa preliti preko kore.
Što se tiče fila, skuvajte u litri mleka brašno i šećer, a onda u ohlađenu smesu dodajte margarin.
Preko kore natopljene sirupom stavite fil, a onda napravite glazuru tako što ćete u šerpi zagrejati ulje i čokoladu i pustiti da se čokolada istopi.
Preko fila stavite glazuru, a onda kolač stavite u frižider da se ohlade.
BONUS VIDEO
ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke





