fantazija

Sočan i kremasti dezert koji vraća u detinjstvo: Ledene kocke po starom receptu tope se u ustima i mame na još

0

Čokoladna poslastica nije previše zahtevna za pripremu, a obećava punoću ukusa.

Recept za sočne ledene kocke
Recept za sočne ledene kockefoto: Shutterstock/Beliphotos

Spoj kremastog fila i čokoladne glazure, kao i sočnog biskvita jeste ono što ledene kocke čini mnogima omiljenim slatkišem.

 

One su idealna poslastica u svim godišnjim dobima i gotovo da svima uspevaju. 

 

Postupak pripreme ledenih kocki nije komplikovan, ali iziskuje strpljenje.

 

Sastojci:

 

Za koru:

 

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 2 kašike kakaa
  • 4 kašike ulja
  • 1 kašičica praška za pecivo

 

Za sirup za koru:

 

  • 300ml vode
  • 12 kašika šećera

 

Fil:

 

  • 1l mleka
  • 20 kašika šećera
  • 18 kašika brašna
  • 250g margarina
  • 5 vanilin šećera ili aroma vanile

 

Glazura:

 

 

Priprema:

 

Umutite penasto jaja i šećer, a potom dodajte ulje, kakao, brašno i prašak za pecivo.

 

Kada dobijete homogenu masu, stavite u pleh i pecite u rerni na 180 stepeni oko pola sata. 

 

Nakon toga ostavite koru da se ohladi, a napravite sirup tako što ćete skuvati 300 ml vode i šećer, pa preliti preko kore.

 

Što se tiče fila, skuvajte u litri mleka brašno i šećer, a onda u ohlađenu smesu dodajte margarin.

 

Preko kore natopljene sirupom stavite fil, a onda napravite glazuru tako što ćete u šerpi zagrejati ulje i čokoladu i pustiti da se čokolada istopi.

 

Preko fila stavite glazuru, a onda kolač stavite u frižider da se ohlade. 

 

BONUS VIDEO

 

ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke

 

makonda-tracker