Kremasta i lagana ova torta je kao stvorena za tople letnje dane
Ako želite da iznenadite svoje goste izvrsnim domaćim desertom, ali bez provođenja sati u kuhinji, imamo savršeno rešenje - Napoleon tortu bez pečenja koja ima ukus najboljeg peciva, ali je iznenađujuće laka za pripremu.
Ovaj recept je pravo otkriće za zauzete domaćice koje žele da obraduju sebe i svoje voljene nečim neverovatno nežnim, aromatičnim i pomalo egzotičnim.
Ovo nije klasični Napoleon sa kremom, koji zahteva puno vremena i strpljenja. Ovo je njegova lenja verzija.
Za koru:
- 250 g keksa
Fil:
- 600 ml mleka
- 3 jaja
- 180 grama šećera
- 70 grama pšeničnog brašna (može se zameniti kukuruznim skrobom)
- 180 g putera
- 20 g vanilin šećera
Priprema:
Fil se sprema tako što se umute jaja sa šećerom, zatim doda brašno i muti sve dok smesa ne bude skroz glatka. Dodajte 200 ml mleka i mešajte.
Sipajte i preostalih 400ml mleka, stavite na šporet, zakuvajte sve vreme mešajući. Iznesite fil da se ohladi, a potom u njega dodajte vanilin šećer i puter. Miksirajte sve dok se ne dobije glatka smesa.
Ređanje:
Za podlogu stavite 3x3 keksa, pa fil, pa ponoviti posutpak sve dok ne potrošite sav materijal. Odozgo ukrasite po želji. Ostavite preko noći da keks popusti i uživajte u njenom savršenom ukusu.
Bonus video:
Zasladite se slaninom




