idealna tokom vrućina

Najkremstija Napoleon torta bez pečenja: Recept za lenje domaćice, i zaslađenje i rashlađenje

0

Kremasta i lagana ova torta je kao stvorena za tople letnje dane 

NAJLEPŠA KREMASTA NAPOLEON TORTA
NAJLEPŠA KREMASTA NAPOLEON TORTA foto: Luba Kuzmicheva/Shutterstock

Ako želite da iznenadite svoje goste izvrsnim domaćim desertom, ali bez provođenja sati u kuhinji, imamo savršeno rešenje - Napoleon tortu bez pečenja koja ima ukus najboljeg peciva, ali je iznenađujuće laka za pripremu.

 

Ovaj recept je pravo otkriće za zauzete domaćice koje žele da obraduju sebe i svoje voljene nečim neverovatno nežnim, aromatičnim i pomalo egzotičnim. 

 

Ovo nije klasični Napoleon sa kremom, koji zahteva puno vremena i strpljenja. Ovo je njegova lenja verzija.

 

Za koru:

 

  • 250 g keksa

 

Fil:

 

  • 600 ml mleka
  • 3 jaja
  • 180 grama šećera
  • 70 grama pšeničnog brašna (može se zameniti kukuruznim skrobom)
  • 180 g putera
  • 20 g vanilin šećera

Priprema:

 

Fil se sprema tako što se umute jaja sa šećerom, zatim doda brašno i muti sve dok smesa ne bude skroz glatka. Dodajte 200 ml mleka i mešajte.

Sipajte i preostalih 400ml mleka, stavite na šporet, zakuvajte sve vreme mešajući. Iznesite fil da se ohladi, a potom u njega dodajte vanilin šećer i puter. Miksirajte sve dok se ne dobije glatka smesa.

 

Ređanje:

 

Za podlogu stavite 3x3 keksa, pa fil, pa ponoviti posutpak sve dok ne potrošite sav materijal. Odozgo ukrasite po želji. Ostavite preko noći da keks popusti i uživajte u njenom savršenom ukusu.

 

Bonus video:

Zasladite se slaninom

 

makonda-tracker