Recept za ove slane mafine možete da menjate u zavisnosti od stanja u vašem frižideru.
Jaja su jedan od omiljenih i najboljih ideja za doručak. Ali ako želite da malo "odmorite" od omleta, kajgane ili kuvanih jaja, imamo za vas jednostavan, a preukusan recept za mafini sa jajima.
Brzo se priprema, za svega 15 minuta, a najbolje od svega je što sastojke možete da kombinujete u skladu sa trenutnim stanjem u frižideru.
Ako ih spremite uveče, imaćete ujutru zdrav i lagan doručak.
Sastojci:
- 1 zelena paprika, iseckana
- 1 crvena paprika, iseckana
- 1 veza mladog luka, iseckanog
- 8 velikih jaja
- 80 gr slanine
- ¼ šolje punomasnog mleka
- 1 prstohvat belog luka u prahu, ili po ukusu
- so i mleveni crni biber po ukusu
- 200 gr rendanog čedar sira
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. U kalupe za mafine stavite korpice ili ih podmažite.
U veliku činiju stavite papirke i mladi luk, a potom dodajte jaja, slaninu, mleko, beli luk u prahu, crni luk u prahu, so i biber.
A onda dodajte i čedar sir i mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu.
Stavite smesu u kalupe za mafine i pecite oko 30 minuta.
Ostavite da se malo ohladi pre serviranja.
BONUS VIDEO
DA LI ZNATE ŠTA SU POPECI? Specijalitet koji će svi ukućani voleti, RECEPT NIKADA LAKŠI: Porodica kuvanjem zaradila 10.000 dinara





