Neodoljiv spoj najukusnijih sastojaka učiniće da sva čula ožive
Napoleon torta je jedna od najpopularnih poslastica godinama ne samo u Srbiji, već u celom svetu. Domaćice su godinama modifikovale recept, pa neke umesto lisnatih kora koriste keks, jer je brže i jednostavnije.
Zbog kremaste teksture obožavaju je ljudi širom sveta, a još jedna velika prednost je to što se ne peče, pa se može spremiti za svega pola sata.
Pogledajte šta je potrebno za pripremu ove čarobne poslastice i odmah ovaj recept zapišite u svoju svesku kako ga ne biste zagubili, jer će vas na prvi zalogaj osvojiti.
Za koru:
- 250 g keksa
Fil:
- 600 ml mleka
- 3 jaja
- 180 grama šećera
- 70 grama pšeničnog brašna (može se zameniti kukuruznim skrobom)
- 180 g putera
- 20 g vanilin šećera
Priprema:
Fil se sprema tako što se umute jaja sa šećerom, zatim doda brašno i muti sve dok smesa ne bude skroz glatka. Dodajte 200 ml mleka i mešajte.
Sipajte i preostalih 400ml mleka, stavite na šporet, zakuvajte sve vreme mešajući. Iznesite fil da se ohladi, a potom u njega dodajte vanilin šećer i puter. Miksirajte sve dok se ne dobije glatka smesa.
Ređanje:
Za podlogu stavite 3x3 keksa, pa fil, pa ponoviti posutpak sve dok ne potrošite sav materijal. Odozgo ukrasite po želji. Ostavite preko noći da keks popusti i uživajte u njenom savršenom ukusu.