Ukus je savršen, a mogu je jesti svi, čak i oni koji su na dijeti
Slatki zalogaji su nešto čemu je veoma teško odoleti, budući da daju osećaj sreće i zadovoljstva kada ih pojedemo. Ipak, mnogi se odriču slatkiša zarad dobre linije ili zbog zdravlja.
Od sada možete imati sve. Torta Lenja žena u zdravoj varijanti pruža priliku da uživate u slatkom ukusu bez šećera, ali i da za tili čas napravite sirovi slatkiš koji će biti podjednako ukusan kao i oni kolači koji se prave od mnogo rafinisanih sastojaka i peku se satima.
Ukoliko ste spremni da sebe i članove svoje porodice počastite ukusnim dezertom koji ne sadrži ni trunku šećera i veoma je zdrav, brzo pogledajte recept, spremite ga i javite kakvi su vam utisci.
Potrebno je:
I deo:
- 300 g keksa
- 250 ml soka od pomoradže (sami ga iscedite, kupovini imaju šećer)
- 100 g crne čokolade
II deo:
- 100 g urmi
- 120 g kokosovog brašna
- 100 ml ceđene pomorandže
- 50 ml vode
III deo:
- 300 g badema ili lešnika
- 100 ml vode
- 50 g kokosovog brašna
- 2 kašike kakaa
- malo meda ili agavinog sirupa
Priprema:
Uzmite kalup za pravljenje torti ili čiz kejka pa ga namažite kokosovim uljem. Sve sastojke iz prvog dela pomešajte u jednoj činiji tako da dobijete lepu glatku masu. Sipajte ga u pleh i lepo izravnajte.
Zatim sastojke iz drugog dela stavite u blender. Iz urmi izvadite koske i operite ih, jer na njima često zna da se nakupi svašta, a retko ko ih pere pre upotrebe. Sve lepo izblendirajte da se dobije glatka smesa i nju stavite preko prvog dela.
Potom sledi priprema trećeg dela. I on se kao i ostala dva dela priprema lako, ali je potrebno bademe potopiti u vodu nekoliko sati pre blendiranja. Sve sastojke sipajte u blender da se lepo sjedine i stavite preko drugog dela.
Sve staviti u frižider da se stegne i na kraju možete dekoristati po želji. Najlepša je sa topljenom čokoladom, ali i bez ikakve glazure ima bogat ukus i miris i nije previše slatka. Uživajte.
Bonus video:
Da li biste probali slatko od slanine?