Ne peče se, a svojim ukusom miluje nepca.
Lepo vreme nas vuče da što više vremena provodimo napolju, u prirodi, ali to ne znači da treba sebe (ponekad) da počastimo lepim dezertom u kojem ćemo uživati svim čulima.
Budući da ide leto i tropske temperature, najbolje da posegnete za pripremom jednostavnih i brzih slatkiša, za koje vam neće biti potrebno mnogo vremena, a u kojima ćete podjednako uživati kao i da ste ih satima spremali.
Danas vam predstavljamo recept za sladoled-tortu od samo 3 sastojka (ako ne računamo ekstrakt vanile koji možemo, ali i ne moramo da koristimo) koju ćete pripremiti za bukvalno pet minuta.
Sastojci:
- 500 ml slatke pavlake
- 300 ml kondenzovanog mleka
- 2 kašičice ekstrakta od vanile
- čokoladni keks po izboru
Priprema:
Umutite slatku pavlaku i vanilu, a potom dodajte kondenzovano mleko.
Mutite dok ne dobijete konzistentnu masu.
Kada ste dobili fil, ređajte red keksa, pa red slatke pavlake i tako dok ne potrošite ceo materijal.
Ako imate malo više vremena, možete da ređate tortu kao na snimku, keks po keks.
Dobijenu tortu stavite u frižider na nekoliko sati, a kada je izvadite možete da je ukrasite ili da odmah sečete parčiće i uživate u ukusu.
BONUS VIDEO
Torta na 6 spratova, Vanja Mijatović i Aleksandar uživaju na proslavi





